Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Nattetissere kan hjælpes af naturmidler

Omkring 40 procent af alle mænd i alderen fra 50 år og opefter har problemer med vandladningen. Men de vil ikke til lægen.

Næsten tre fjerdedele af de lidende mænd vælger at leve med problemerne i al stilhed, viser en undersøgelse, som Gallup har foretaget for medicinalproducenten Yamanouchi. I alt blev 488 mænd over 50 år spurgt ud om deres vandladningsproblemer.

"Mænd regner med, at vandladningsproblemer bare er noget, man må acceptere, og at det hører alderen til. Først når det bliver så slemt, at det overskrider deres ubehagelighedstærskel, søger de læge," forklarer praktiserende læge Gorm Jensen fra Glamsbjerg, der samtidig er medlem af Det Danske Råd for Prostatasygdomme.

"Og så er der også noget om, at mænd ikke har det særligt godt med, at andre skal tro, der er noget galt med deres manddom", mener Gorm Jensen.

Vandladningsproblemerne viser sig typisk i form af nattetisseri, slap stråle, pludselig tissetrang eller efterdryp, og skyldes som regel forstørret prostata, ustabil blære, eller at kroppen producerer lige meget urin, hvad enten det er nat eller dag.

"Forstørret prostata er en sygdom, der udvikler sig over 30-40 år, og det er vigtigt at understrege, at det som regel er en godartet sygdom. Ganske vist kan det være generende, men livstruende er det altså ikke", understreger lægen.

Med medicinering er der dog risiko for en slem bivirkning. Fem procent mister potensen, mens risikoen ved en operation kun er et par procent.

Ifølge læge Gorm Jensen kan årsagen til besværlighederne være indtagelse af for megen væske (kaffe, øl) før sengetid.

Naturmidler der hjælper de mange
Man kan prøve at normalisere prostata og vandladningen ved hjælp af nedenstående naturmidler. Der skal kunne konstateres en forbedring inden for 1-3 måneder:

1. Bio-Aktiv Pollengranulat, 225 g. Dosis: 1 tsk. morgen, middag og aften
2. Progræsolie 40 kaps/500 mg. Dosis: 1-2 kaps. morgen, middag og aften
3. Lycopen Complex 90 kaps/5 mg. Dosis: 1 kaps. morgen, middag og aften
4. Øko Buonbio tomatpuré 350/700 g. Dosis: ½ kop morgen, middag og aften

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012