Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Borago olie hjælper i kampen mod cancer

Den har været brugt i mere en 700 år til medicinske formål. Nu hjælper et stof fra hjulkrone eller Borago officinalis videnskabsmændene i kampen mod cancer/kræft.

Borago indeholder nemlig gamma linolen syre (GLA), der har vist sig at kunne dræbe kræftceller i hjerne og prostata og standse spredningen af ondartede tumorer ved at hæmme væksten af de blodkar, som forsyner dem med næringsstoffer.

Britiske videnskabsmænd har fundet ud af, at en kombination af GLA og anti-cancer medicinen Tamoxifen fremskyndede patienternes reaktion på behandlingen.

Undersøgelsen er offentliggjort i International Journal of Cancer.

Forskerne gav 38 brystkræftpatienter otte GLA kapsler daglig med et totalt indhold på 2,8 g sammen med Tamoxifen. De sammenlignede derpå disse forsøgspersoner med en kontrolgruppe af kvinder, der kun fik Tamoxifen.

Gruppen, som fik en GLA/Tamoxifen, reagerede signifikant hurtigere på medicinen, end kvinderne i kontrolgruppen. På grundlag af dette resultat mener forskerne, at GLA kan være et nyttigt supplement til Tamoxifen for kvinder med en speciel type brystcancer – endokrin-sensitiv brystcancer.

Forskerne konkluderede: "De foreløbige resultater af vores Fase II undersøgelse lader formode, at højtdoseret GLA, givet oralt, kan være et værdifuldt nyt middel i behandlingen af endokrin-sensitiv brystcancer".

Borago indeholder den stærkeste naturlige koncentration af GLA. Olie fra planten har 24% GLA, der har været brugt i behandlingen af præmenstruelle problemer.

Borago blev i middelalderen brugt som en køkkenurt, men nu dyrkes den som et led i cancerforskning og –behandling. Det bedste er, at forskerne siger, at GLA har ingen eller få bivirkninger.

Kilde: International Journal of Cancer 85, 2000.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012