Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

EU fremmer kræft og alkoholisme

Ikke flere penge til sprut
Der er ikke flere penge på vej til i alkoholbehandling, selv om en endnu ikke offentliggjort rapport ellers anbefaler det. Sundhedeminister Lars Løkke Rasmussen (V) bekræfter over for Politiken, at der ikke er sat flere penge af til området i næste års finanslov. En undersøgelsesgruppe skal dog alligevel finde ud af, hvordan alkoholbehandlingen forbedres blandt andet med flere tilbud og skrappere krav ved køb af alkohol.

Kilde: Dagens Medicin 31.10.02.

Eget forbrug er 10 liter spiritus
Fra nytår kan enhver voksen dansker frit tage 14 flasker spiritus og 800 cigaretter med tilbage efter en tur over grænsen. Det er nemlig den mængde Told & Skat nu har defineret som til eget forbrug, oplyser DR Syd. Som reglerne er nu, skal man være udrejst 24 timer for at kunne tage halvanden liter spiritus med tilbage over grænsen. Den regel er væk fra årsskiftet. Fra da af må vi indføre spiritus og cigaretter til eget forbrug. Ifølge funktionschef Carl Andersen fra Toldcenter Sydjylland vil tolderne fra nytår følge et EU-direktiv, der definerer eget forbrug som 10 liter spiritus og 800 cigaretter. Hvis man har mere end 10 liter spiritus og 800 smøger pr. person i bilen, kan tolderne gribe ind. Men kun hvis de kan sandsynliggøre, at der er tale om forsøg på erhvervsmæssig indsmugling.

Skræmmende tal
Samtidig med at EU sørger for, at danskerne få lettere adgang til øl, snaps og vin, viser en helt ny undersøgelse en markant stigning i antallet af dødsfald som følge af overdrevent alkoholforbrug. For 30 år siden gik hver 50. dansker i døden af for meget druk, nu er det hver 20.

Tilsyneladende har myndigheder og forskere ikke været klar over problemets omfang. "Det kom meget bag på mig, at tallet er så højt", siger Morten Wiberg, der er fuldmægtig i Sundhedsstyrelsen og manden bag styrelsens nye undersøgelse om danskernes alkoholvaner.

Det er første gang, man herhjemme laver en undersøgelse, der går så langt tilbage som til 1961 og bruger samme analysemetode på samtlige tal, der kommer fra Landspatientregisteret. Derfor anser forskerne tallene for at være meget pålidelige.

Kilde: Jyllands-Posten 08.07 og 11.07.2003.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012