Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

GLA: bedste GLA -faktor

GLA i behandlingen af brystkræft: Gammalinolsyre (GLA) er blevet fremhævet som et værdifuldt nyt supplement til den farmakologiske behandling af kræft. Denne britiske undersøgelse viste, at de kvinder, som fik GLA sammen med Tamoxifen, hurtigere reagerede på behandlingen end de kvinder, som kun fik Tamoxifen. Offentliggjort i International Journal of Cancer, Marts 2000.

GLA som hjælp ved kræftformer, der ikke reagerer på medicinsk behandling: Ifølge en britisk undersøgelse tyder meget på, at gammalinolsyre (GLA) kan være en hjælp ved de kræftformer, som er resistente over for medicinsk behandling - f.eks. blære- og brystkræft. Cellekulturer viste, at GLA var med til at øge optagelsen af de kemoterapeutiske præparater. Dette er godt nyt for patienter, der lider af visse former for blære- og brystkræft. Offentliggjort i European Journal of Cancer, Oktober 1999.

Essentielle fedtsyrer hjælper intensiv-patienter: En gruppe forskere fra Ohio i USA har fundet frem til, at fødevarer, som er tilsat GLA og EPA (fra borago- og fiskeolie), havde en betydelig, gavnlig indvirkning på patienter med akut lungesvigt. Den gennemsnitlige indlæggelsesstid på intensivafdelingen faldt fra 18 til 13 dage. Offentliggjort i Critical Care Medicine, August 1999.

Boragoolie og intensiv-patienter: En endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Mayo Clinic har påvist, at boragoolie (som indeholder GLA) i stor udstrækning kan være med til at øge chancen for at overleve et akut lungesvigt. Omtalt af Reuters Health, 15. oktober 1999.

Omega-6 for hjertet: En forsker fra Texas har konkluderet, at omega-6 fedtsyren GLA hæmmer væksten af den plak, der er årsag til åreforkalkning på indersiden af arterierne. Undersøgelsen blev foretaget på en dyremodel. Forskningsresultaterne tegner lovende for forsøg med GLA-tilskud, f.eks. borago- og natlysolie, til mennesker. Offentliggjort i Eicosanoids and Other Bioactive Lipids in Cancer, Inflammation, and Radiation Injury, Plenum Publishers, New York, 1999.

GLA hjælper børn med ledegigt: En undersøgelse på Shriners Hospital for Children i Springfield, USA, har vist, at boragoolie (som indeholder GLA), er af stor værdi for børn, som lider af ledegigt. De første resultater blev præsenteret på årsmødet i American College of Rheumatology i Boston, November 1999.


GLA har en beskyttende virkning mod autoimmune sygdomme
: Forskerne undersøgte i dette dyreforsøg den rolle, GLA fra boragoolie spiller ved eksperimentel allergisk encephalamyelitis (EAE - en form for hjernebetændelse). Resultaterne viste, at oral indgivelse af GLA-rigt boragoolie havde en markant indvirkning på såvel akut som tilbagevendende betændelsestilstande. Denne forskning lover godt for GLAs rolle i behandlingen af allergiske hjernebetændelser hos mennesker. Offentliggjort i Clinical and Experimental Immunology, December 2000.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012