Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Borago olie kan hjælpe børn med ledegigt

Forskningsresultater præsenteret på årsmødet i American College of Rheumatology.

BOSTON, 15. november 1999. I USA lider tusindvis af børn - helt ned til 6 måneder gamle - af ledegigt, en sygdom, der kan give permanente handicaps. Men ny forskning viser, at netop denne lidelse reagerer positivt på behandling med gammalinolsyre (GLA).

Deborah Rothman, MD, PhD, iagttog en forbedring hos de patienter, som modtog GLA-behandling, i forbindelse med en undersøgelse, som hun foretog på Shriners Hospital for Children i Springfield, Massachusetts. Hun forelagde de foreløbige resultater den 15. november 1999 på årsmødet i American College of Rheumatology.

GLA er en essentiel fedtsyre, som findes i olie udvundet af boragokerner. I midten af 1990’erne fandt forskere ved University of Pennsylvania og University of Michigan i et dobbelt-blind, placebo-kontrolleret forsøg frem til, at voksne ledegigtpatienter, som fik borago olie-tilskud i form af kapsler, havde færre smerter, mindre morgenstivhed, færre ledproblemer og færre hævelser. Dr. Rothmanns undersøgelse bekræfter, at disse resultater også kan iagttages hos børn.

Ledegigt er den mest almindelige bindevævssygdom hos børn. American College of Rheumatology vurderer, at 50.000 amerikanske børn lider af sygdommen. I alvorlige tilfælde fører det til vægttab, reduceret vækst og manglende psykologisk udvikling. I den lettere afdeling er følgerne morgenstivhed, nattesmerter og afhængighed af NSAID-produkter.

NSAID omfatter aspirin, nabumeton og naproxen. Disse lægemidler stiller smerterne, men giver bivirkninger hos 10-50% af de patienter, der bruger dem i længere tid. Bivirkningerne omfatter mavesmerter, diarré, oppustethed, sure opstød og maveproblemer. 15% af de patienter, der får NSAID i længere tid ad gangen, udvikler mavesår. Dyreforsøg viser, at GLA kan modvirke mavesår ved at beskytte mavevæggen mod mavesyre. Iagttagelser, der er blevet offentliggjort i Annals of Rheumatoid Disease (bind 47,1988), tyder på, at patienterne kan reducere deres NSAID-afhængighed ved at inkludere GLA i den samlede behandling.

GLA kan fås som håndkøbsmedicin i form af olie og kapsler. Der findes mange GLA-kilder, men borago olie indeholder den højeste koncentration (ca. 23%) af de produkter, der findes på markedet. Eftersom borago olie har den største koncentration af det aktive stof, kan patienterne tage færre kapsler for at opnå den nødvendige dosis.

 

 

Populære og prisgunstige Borago olie kapsler fra
Natur-Drogeriet A/S


Kilde: American College of Rheumatology

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012