Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Sundhedsstyrelses JA til alternativ, udokumenteret behandling

Siden nytår 2002 har uhelbredeligt syge danskere via deres sygehus kunnet anmode Sundhedsstyrelsens ekspertpanel om økonomisk støtte til eksperimentel behandling - typisk uden for landets grænser.

Det drejer sig om mere uprøvede og udokumenterede metoder - eksempelvis andre former for kemoterapi og stråler - som kan forlænge patientens liv.

"Patienten kender de risici, der er forbundet med eksperimentelle forsøg. Så hvis der er udsigt til, at patienten dør, skal der være mere plads til at prøve noget nyt. Her har vi - sammenlignet med udlandet - været ekstremt konservative i Danmark", siger Jørgen Winther.

Han er derfor særdeles glad for det udspil; som kommer fra Eva Hammershøy, overlæge og kontorchef i Sundhedsstyrelsen.

"Når det drejer sig om at give disse patienter et halvt til et helt år ekstra at leve i, så bør vi være mere risikovillige", mener hun.

"Det er virkelig banebrydende", siger Jørgen Winther.

Ekspertpanelet, som kun består af to magtfulde kræftprofessorer, har til dato behandlet 155 sager. Men under ti patienter har fået penge til deres kræftrejse.

De kræftsyge har grund til at føle sig snydt. De må stadig brænde formuer af på behandling i udlandet. Hvis de ellers har råd.

Siden 1. juni har Lægemiddelstyrelsen åbnet for eksperimentel behandling med medicin her i landet. Det gælder eksempelvis den nye dendritcelle-terapi. Dermed har alvorligt syge fået endnu et håb at klamre sig til.

Det er dog stadig det samme panel, der skal vurdere sagerne. De første otte ansøgninger er sendt til panelet.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012