Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Chondro-Lenk - efter manges mening bedre end glucosamin

Masser af dokumentation for, at prisgunstige naturmidler kan forebygge gigt/slidgigt!

Beskrivelse
Chondro-Lenk er et clycosaminoglycan, som findes i kroppen, men som man desuden kan indtage via kødholdige fødevarer. Det består af glucuron-syre + N-acetyl-D-galactosamin + glucosamin sulfat.

Virkning i kroppen

Kredsløbet
Chondro-Lenk aflejres i arterievæggene og er dermed med til at behandle åreforkalkning.

Ref.: Nakazawa, K., et al. The therapeutic effect of chondroitin polysulphate in elderly atherosclerotic patients. Journal of International Medical Research. 6:217-225, 1978

Tilskud af Chondro-Lenk reducerede antallet af tilfælde af unormal hjertefunktion med 60% og antallet af dødsfald blandt patienter med åreforkalkning med 15%.

Chondro-Lenk forbedrer blodomløbet og er med til at beskytte mod unormal sammenklumpning af blodpladerne. Chondro-Lenk kan dermed være med til at reducere risikoen for slagtilfælde og hjerteanfald. Desuden kan stoffet forebygge iskæmisk hjertesygdom og hjælpe med til at forhindre dødsfald blandt patienter, der lider af denne type sygdomme.

Immunsystemet
Chondro-Lenk afhjælper inflammation.

Stofskiftet
Chondro-Lenk er en kraftigtvirkende antioxidant, som forhindrer iltningen af LDL-kolesterol og er med til at sænke indholdet af kolesterol og triglycerider i blodet.

Bevægeapparatet
Chondro-Lenk aflejres i knoglerne og er en vigtig del af bindevævet. Chondro-Lenk er også en vigtig del af bruskvævet og hjælper i den forbindelse med til at styrke bindevævet. Desuden har det en opbyggende virkning på ødelagt bruskvæv.

Ref.:
Block W. Chondroitin & glucosamin: new forms stand up to arthritis. Life Enhancement. Maj 1999:4-12.

Chondro-Lenk bruges i behandlingen af gigtsygdomme
Denne undersøgelse omfattede 80 patienter med osteoarthritis i knæet. Efter seks måneder med en daglig dosis på 800 mg Chondro-Lenk kunne patienterne melde om færre smerter i leddene. Den tid, hver patient skulle bruge på at gå 20 meter, var efter forsøgsperioden betydeligt kortere hos de patienter, der havde fået Chondro-Lenk.

Ref.:
Bucsi, L., et al. Efficacy and tolerability of oral chondroitin sulfate as a symptomatic slow-acting drug for osteoarthritis in the treatment of knee osteoarthritis. Osteoarthritis Cartilage. 6. maj 1998 (Supplement A):31-36.
Conrozier, T. Anti-arthrosis treatments: efficacy and tolerance of chondroitin sulfates. Presse Med. 27(36):1862-1865, 1998.

Disse stoffer fremmer virkningen af Chondro-Lenk - Mineraler
Silicium stimulerer chondroblasterne til at aflejre Chondro-Lenk på bruskvævet. Svovl er en vigtig bestanddel i Chondro-Lenk. Zinkmangel fører til en nedsat chondroitin sulfat-syntese i kroppen.

Forskning i biologisk optagelighed
Når Chondro-Lenk gives som oral indgivelse, menes molekylet at være for stort til, at det effektivt kan optages i kroppen (det er ca. 300 gange så stort som glucosamin sulfat-molekylet). Det antages, at menneskekroppen kun kan optage 13% af Chondro-Lenk-tilskud som oral indgivelse.

Derudover mener man, at de 13% chondroitin sulfat-molekyler, som bliver optaget af kroppen, er for store til at nå chondrocytterne (- og dette er begrundelsen for, at chondroitin sulfat af og til hævdes ikke at være effektivt til behandling af osteoarthritis).

Uanset disse begrænsninger har kliniske undersøgelser klart vist, at Chondro-Lenk-tilskud ER effektivt til at forbedre led/brusk-funktionen og osteoarthritis-patienternes helbred generelt. Når Chondro-Lenk også viser sig effektiv til behandling af bl.a. kredsløbssygdomme, skyldes det sandsynligvis optagelsen af svovl fra Chondro-Lenk eller andre, mindre molekyler, som hydrolyseres fra Chondro-Lenk-molekylet.

Anbefalet dosis
For optimal brug af Chondro-Lenk til behandling af osteoarthritis anbefaler man en daglig dosis på 1.200 mg. Der er endnu ikke rapporteret om tilfælde af overdosering.

Dokumenteret naturkur mod slidgigt:
Brusk-Lenk: ½-1 spsk. 3 gange daglig (rystes grundigt i meljævner).
Chondroitin Complex: 1 kapsel 3 gange daglig.

Natur-Drogeriets Chondro-Lenk kapsler 50 g pulver/180 kapsler og Brusk-Lenk 275 g pulver forhandles af matas- og helsekostforretninger.

Kilde:
Gigtforeningen for Morbus Bechterew

 

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012