Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Depression sænker immunforsvaret

Kronisk, mild depression hos ældre nedsætter evnen til at modstå sygdomme, antyder en ny undersøgelse.

Det er anslået, at op til 57% af ældre bliver påvirket af depression på et tidspunkt i deres liv.

En amerikansk undersøgelse viser nu, at disse patienter ikke producerer hvide blodlegemer nok til at bekæmpe infektioner.

Undersøgelsen antyder vigtigheden af en tidlig diagnose selv ved milde depressioner, hvis den skadelige effekt af et nedsat immunforsvar skal modvirkes.

Undersøgelsen, som er publiceret i Journal of Abnormal Psychology, omfatter en gruppe på 78 voksne med en gennemsnitsalder på 72,5 år.

Man undersøgte evnen til at producere tilstrækkelige mængder af hvide blodlegemer og sammenlignede 22 patienter, som havde kronisk depression, med 56 raske mennesker på samme alder.

Svækket modstandskraft
Forandringer af immunsystemet er både knyttet til depression og ældning, især hos mennesker over 60 år. Jo ældre personen er, jo dårligere er immunforsvaret.

Dette sammenholdt med tidligere forskning viser, at depressive symptomer vil kunne fremskynde den svækkelse af immunsystemet, som kommer med alderen.

"Det ser ud til, at det er varigheden af depressionen og ikke styrken, der påvirker personens immunforsvar", siger chefforsker Lynannne McGuire fra Johns Hopkins School of Medicine.

Forskningen imødeses med entusiasme af Dr. Mike Isaac, Psykiatrisk konsulent og medlem af Institute of Psychiatrists: "Der har aldrig været absolut vished om, hvilken effekt, der kommer først. Personer med langvarige sygdomsforløb, der bliver deprimerede eller deres immunsystem, der bliver påvirket af depressionen."

Han påpeger, at det er for tidligt at begynde at vifte med flaget, men at det er et godt klinisk bevis, som er vigtigt, fordi det kan bruges i tests.

Resultaterne reflekterer de erfaringer, han og andre klinikere har haft i praksis: "Problemet har været, at beviserne indtil videre har fremstået som anekdoter, siger han.

Lynannne McGuire udførte undersøgelsen i samarbejde med Janice K Kiecolt-Glaser og Ronald Glaser fra Ohio State University College of Medicine.

"Diagnosticering og behandling af selv milde depressioner i denne aldersgruppe kan være essentiel for at opnå et bedre helbred hos ældre," tilføjer de.

T-celler
Resultaterne af undersøgelsen viste et lavt T-celle respons hos de kronisk depressive, når de blev udsat for en infektion 18 måneder senere.

T-cellerne og deres indsats er den mest pålidelige målestok for en persons evne til at bekrige fremmedlegemer som virus og bakterier.

Kilde: CNN-News, d. 12. februar 2002

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012