Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Tanacin/Feverfew mod migræne

Et naturmiddel til lindring af migræneanfald kan nu købes i Danmark. Det er fremstillet af planten Tanacetum parthenium, der i England kaldes Feverfew, og i Danmark krysantemum. Altså en hel del navne for en ganske almindeligt udseende plante, der kan minde om en kamille.

Gennem flere hundrede år har den været værdsat som et godt hovedpinemiddel. Omkring 1980 begyndte nogle engelske læger at interessere sig for den og dens påståede gode virkning på migræne.

Deres undersøgelser viste, at ca. 70 pct. af de personer, der fik Feverfew, opnåede en bedring af deres migræneanfald. Disse resultater gav genklang verden over, og andre undersøgelser bekræftede resultatet. Hermed kom Feverfew ind i varmen og blev respekteret blandt læger og farmaceuter i Europa. I dag bruges Feverfew af mange migrænepatienter i England, Tyskland, Holland, Sverige og Danmark.

Man er ikke helt enige om, hvordan Feverfew virker. Nogle mener, at den har en anti-amin virkning, som blokerer de faktorer, der udløser migrænen. Vi ved dog, at Feverfew har kardilaterende egenskaber og en prostaglandin-regulerende virkning. Men der forskes stadig i, hvilke stoffer der har den afgørende effekt. Som så mange andre fytoterapeutika, indeholder Feverfew en del stoffer med indbyrdes synergistisk effekt.

Man har brugt Feverfew til andre lidelser som artritis og psoriasis. Men endnu ved vi ikke, hvor effektiv Feverfew er i disse situationer. Kasuistiske meddelelser indicerer, at effekten er ganske god.

Som med alt andet er der lidt malurt i bægeret. Feverfew tilhører familien krysantemum, og kan derfor virke allergifremkaldende hos mennesker, der er overfølsomme overfor krysantemum. Det menes, at det drejer sig om ca 3-4 pct. af dem, der har migræne. De, der ved, at de har allergi over for krysantemum, bør derfor ikke bruge Feverfew.

Man skal regne med, at Feverfew tager ca. 1-2 uger om at virke. Derfor skal man ikke forvente en øjeblikkelig indsættende virkning fra Feverfew.

Præparatet sælges i Danmark af matas og helsekostforretninger under navnet Tanacin kapsler.

Læge Klavs Nicholsom

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012