Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Masser af junkfood på amerikanske skoler

På amerikanske skoler myldrer det med automater, som falbyder sodavand og junkfood. Hvorfor falbyde den slags til unge, der døjer med fedme? Fordi det skæpper i kassen: Pepsi, Coca-Cola og andre betaler 750 mio. dollar (ca. 5,35 mia. kroner) til skolerne for retten til at stille dem op

Når amerikanerne slås sådan med badevægten, hvorfor så friste dem allerede fra de allerførste skoleklasser?

Svaret er penge. Skolerne og gymnasierne trykker penge - mange penge - på disse automater.

Amerikanerne drikker allerede nu dobbelt så meget sodavand, som de gjorde for 25 år siden. Hver amerikaner, fra spæd til olding, konsumerer godt 200 liter sodavand om året.

På Blair High School i Silver Spring er meningerne delte.

Formanden for forældrerådet, Sallie Sternbach, mener, at målet helliger midlerne:

"Børn vil have chokolade og koffein. Det ved vi. Hvorfor så ikke tilbyde det på skolen frem for, at de skal forlade området og krydse over en otte-sporet hovedvej for at komme til en kiosk?"

Andre mener, at det argument fører direkte til helvede.

"Der er ingen grund til, at børnene netop i skolen skal overfaldes med tilbud om junk food. Hvis vi skal have automater, hvorfor så ikke give dem et bedre tilbud – hvorfor ikke ikke tilbyde dem sundere snacks", spørger en af forældrene Mike Tabor.

Sidste år dokumenterede en række Harvard-forskere for første gang en direkte forbindelse mellem sodavandsdrikkeri som barn og fedme som voksne.

Forskerne fastslog, at hjernen ikke registrerer indtaget af sodavand og andre sukkerholdige drikke på samme måde, som den registrerer indtaget af spiselige fødevarer, og dermed tjener de ikke til at tilfredsstille noget kaloriebehov.

Børn, der drikker sodavand, får i gennemsnit 200 kalorier mere om dagen end børn, der ikke drikker sodavand.

Sodavandsindustrien bestrider undersøgelsen og hævder fortsat, at der ingen sammenhæng er mellem sodavand til børn og fedme senere i livet.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012