Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Køer mod astma og allergi

Børn, som oplever deres tidligste barndom på en gård, opnår muligvis en større beskyttelse mod astma og andre allergiske lidelser end andre børn.

Beskyttelsen er større, hvis barnet udsættes for de landlige påvirkninger inden for sit allerførste leveår, viser en undersøgelse i det anerkendte tidsskrift The Lancet (2001).

Bag undersøgelsen står forskere fra børnehospitalet i Salzburg i Østrig, og de har undersøgt forholdene for børn i landdistrikter og landbrugsmiljøer i Tyskland, Østrig og Schweiz. Det viste sig, at børn, der var udsat for påvirkninger fra staldmiljøer, og som drak gårdens egen mælk, var mindre tilbøjelige til at udvikle astma, hvis den første påvirkning indtraf inden for det første leveår, end hvis den indtraf i alderen 1-5 år.

Faktisk var forskellen i risikoen mellem de to aldersgrupper for at udvikle astma så stor som 1 procent mod 11 procent. En tilsvarende reduktion i risikoen fandtes for høfeber.

"Resultaterne fra vores undersøgelse kan bidrage til bedre forståelse af baggrunden for udvikling af astma og andre allergier og måske være med til at danne baggrund for fremtidige forebyggelsesstrategier over for allergi", siger lederen af projektet, dr. Josef Riedler, til The Lancet.

Med i undersøgelsen indgår faktorer som børnenes færden i staldene og deres forhold til kæledyr og husdyr, mødrenes arbejde på gårdene, amningens længde, børnenes forbrug af gårdens egne produkter og gårdens mælk samt børnevaccinationer.

Læge Charlotte Rømer, Astma-Allergiforbundet, har absolut ingen planer om at ændre på de nuværende anbefalinger til forældre med spædbørn og mindre børn.

"Vi har tidligere set enkeltstående undersøgelser, der peger lidt i samme retning som den østrigske. Men vi har også set undersøgelser, der viser det modsatte, så det er på ingen måde forhold, vi med vores nuværende viden anser for dokumenteret. Uden at kende den nye undersøgelse i detaljer kan jeg generelt sige, at vi i dag slet ikke ved nok om de landlige påvirkningers betydning for børnene, til at vi på nogen måde vil ændre på vore anbefalinger og rådgivning", siger Charlotte Rømer til Politiken.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012