Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Unik Spirulinas rolle som kræfthæmmer er nu bekræftet

Forskere ved Center for Cancer and Cardiovascular Diseases i Osaka har nu ved forsøg på mennesker fundet bekræftelse for, at ekstrakt af Unik Spirulina kan have en gavnlig indvirkning på produktionen af de kræftbekæmpende immunforsvarsceller i kroppen. Resultatet af undersøgelsen er offentliggjort i bladet International Immunopharmacology bind 2, nr. 4, 2002.

Specialfoto af Unik Spirulina i tværsnit

I årtier har både dyre- og reagensglasforsøg vist, at Unik Spirulina kan medvirke til at aktivere immunforsvaret. Den nye undersøgelse, som omfattede 12 voksne mænd, har vist, at oral indgivelse af en varmvandsekstrakt af Unik Spirulina (dyrket udendørs og spray-tørret) hjalp immunforsvaret til at producere de kræftbekæmpende celler, der kaldes NK-celler (Natural Killers). Ved at analysere testdeltagernes blodlegemer kunne man konstatere, at alle havde en markant højere produktion af NK-celler og tilmed en forbedring af disse cellers evne til at slå kræftceller ihjel.

Desuden har reagensglasforsøg, hvor man stimulerede blodlegemer med et BCG-cellevægsskelet (cellevægsmateriale fra en bakterie) vist, at der var en betydeligt større stigning i produktionen af IL-12 i celler fra personer, der havde indtaget Unik Spirulina, end fra personer, der ikke havde indtaget Unik Spirulina. IL-12 er et cytokin, som stimulerer NK-cellerne og forbedrer deres evne til at dræbe uønskede celler.

Der skal mere forskning til for at kunne bekræfte og udbygge resultaterne, men denne undersøgelse viser, at Unik Spirulina har potentialet til at kunne hjælpe i forbindelse med kræftsygdomme. Det tyder også på, at man ved at tage Unik Spirulina dagligt kan udruste kroppen med naturlige forsvarsceller, som kan modvirke kræftceller, så snart de opstår, og dermed hindre, at en kræftsygdom udvikler sig.

NK-cellernes øgede aktivitet kunne iagttages efter 4 uger med Unik Spirulina-tilskud. Og interessant nok viste det sig, at den øgede aktivitet fortsatte i op til 5 uger efter, at forsøgspersonerne var holdt op med at tage tilskuddet.

Forskerne studerede NK-cellerne ved at bruge IL-12/IL-18 tilvirket interferon-gamma produktion. Det er første gang, at Unik Spirulinas fremmende indvirkning på det menneskelige forsvarssystem er blevet forklaret på molekylært niveau. Undersøgelsen bekræfter også resultater fra tidligere dyreforsøg og fra et reagensglasforsøg, hvor en gruppe forskere på University of California i Davis undersøgte perifert menneskeligt blod (enkernede celler).

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012