Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

MSM - gennembrud i behandlingen af ledegigt?

I mere end 15 år har den 70-årige skuespiller James Coburn lidt af en ledegigt, som har invalideret ham. Han har prøvet at skifte livsstil og ændre kostvaner for at kunne udelukke fødevareallergier, og han har lagt krop til dybdegående massage, elektromagnetisk energi, homøopati og håndspålægning. For hvert tiltag hjalp det lidt, men smerterne og stivheden i leddene forsvandt ikke. I 1998 blev han introduceret til MSM (methylsulfonylmethan). "Det er et mirakel", siger han. "Smerterne forsvandt. Efter tre dages behandling kunne jeg svinge en golfkølle." Efter seks måneders MSM-behandling siger skuespilleren, at han stort set er smertefri, og i marts 1999 genoptog han sit arbejde og fik sin første Oscar i sin 40 år lange karriere for sin præstation i "Den Jagede".

MSM kendes også under navnet dimethyl sulfon. Svovl-komplekset er et næringsstof, som findes i den mad, som både vi og næsten alle andre hvirveldyr spiser. Det lugter ikke, og i dets rene, kemiske form er det et vandopløseligt, hvidt, krystallinsk stof. Det tilhører samme familie som ilt, og i iltfattige miljøer kan svovl ofte erstatte ilt som kilde til livgivende, kemisk energi. Det er et kosttilskud, som ikke kræver recept fra lægen. En daglig dosis på 1.000 mg pr. dag er den gængse, men i nogle tilfælde tilrådes 2-6 gram pr. dag.

Hvor findes MSM - svovlkredsløbet
En af verdens førende atmosfære-kemikere har hævdet, at MSM og dets slægtningen DMSO (dimethyl sulfoxid) og DMS (dimethyl sulfid) er kilde til 85% af al den svovl, der findes i alle levende organismer. Kredsløbet begynder i havet, hvor plankton udskiller svovl, der i havvandet omdannes til en gas ved navn dimethyl sulfid (DMS). Denne flygtige masse stiger op i atmosfæren, hvor DMS ved tilstedeværelsen af ilt og høj-energetisk ultraviolet lys omdannes til slægtningene DMSO og MSM. Både DMSO og MSM er vandopløselige, og når de falder ned på jorden i form af regn, optages de hurtigt af planternes rodsystem og opkoncentreres ca. 100 gange. MSM og den svovl, stoffet indeholder, indlemmes i plantestrukturen. Og derefter bliver MSM og andre afledte svovlkomplekser via plantens stofskifte mineraliseret og transporteret tilbage til havet. Og så starter det forfra.

MSM er fundet i blodet og binyrerne på køer. Komælk indeholder mellem 2 og 6 dele pr. 1 mio. MSM. Grønne grønsager er en anden kilde til svovl, specielt korsblomstrede grønsager som f.eks. rosenkål, broccoli, kål og blomkål. Men den måde, hvorpå vi tilbereder maden i den daglige husholdning, kan reducere dens indhold af MSM. Hvidløg, løg, asparges, sennep, peberrod og solsikkefrø er også rige på svovl. Proteinkilder til svovl er aminosyrerne methionin og cystein, som findes i kød, fisk æg og mælkeprodukter.

Svovl er det 8. mest forekommende grundstof i alle levende organismer. I menneskekroppen indgår det i næsten alle væv, specielt de mest proteinholdige væv - dvs. blodlegemer, muskler, hud og hår. Forsøg med at bruge MSM indeholdende radiomærket svovl, har vist, at MSM efter indtagelse afgiver svovl til dannelsen af kollagen og keratin til hår og negle samt aminosyrerne methionin og blodproteiner.

Set i et sundhedsperspektiv er der noget specielt ved svovl. Uanset hvor man end rejser hen, så er der enten lige rundt om hjørnet eller lidt længere væk en varm svovlkilde med tilhørende helbredende traditioner. Mozart og Beethoven besøgte regelmæssigt en svovlkilde i Baden i nærheden af Wien. I Italien har de elegante svovlbade i Salsomaggiore tiltrukket personer som Napoleon den Førstes hustru, Enrico Caruso og Luciano Pavarotti. Hot Springs i Montana lokker amerikanerne til dets "Big Medicine"-vand, som indianerne fandt frem til. Det siges at virke afslappende og afhjælpe ledegigt, hudsygdomme, mavesår, forhøjet blodtryk og mange andre tilstande. Lægelitteraturen indeholder tidligere tiders referencer til brugen af svovlbade som behandlingsmetode - specielt mod ledegigt.

Afdøde Carl Pfeiffer, Ph.D., M.D., som var en verdenskendt ekspert i ernæringsmedicin, beskrev en gang svovl som "det glemte grundstof". MSM er lugtfrit og vandopløseligt - et hvidt, krystallinsk materiale, som giver en vigtig, biotilgængelig kilde til svovl fra kosten. Svovl spiller en vigtig rolle for vedligeholdelsen af normale kropsfunktioner. Som et vigtigt kostelement er svovlet ansvarligt for konformiteten i kroppens proteiner ved at danne fleksible disulfid-forbindelser mellem visse aminosyrer og ved at holde bindevæv intakt. Thiol (sulfhydryl)- grupper er altafgørende for, at mange enzymer kan fungere som katalysatorer. Blod- og urinprøver viser normalt et vist indhold af MSM. Men med alderen og på grund af den måde, vores madvarer tilberedes på, findes der mindre MSM i kroppen end godt er, og i takt med normal aldring sænkes niveauet, så alle efterhånden mangler MSM. Og specielt hvis man er til fast food.

Hvad kan MSM gøre for kroppen?
Dr. Stanley W. Jacob og andre forskere ved Oregon Health Sciences University (OHSU) har udviklet og arbejdet med MSM i de seneste 20 år. Dr. Jacob er professor ved Department of Surgery ved OHSU i Portland og har selv taget MSM i de sidste 20 år. Han er nu 74, og han arbejder fortsat som læge, kirurg og forsker.

I et telefoninterview udtaler han, at en af de vigtigste egenskaber ved MSM er, at det er en glimrende form for allergiforebyggelse og smertelindring. MSM kan være med til at reducere betændelsesfremkaldt smerte ved at blokere for overførslen af impulser i de ikke-myeliniserede nervetråde, som bringer smertesignalerne videre. MSM kan desuden lette smerterne ved at ændre krydsforbundne kollagener - og dermed gøre ardannelse mindre fremtrædende. Han mener, at MSM er det vigtigste stof til forebyggelse af allergier, siden antihistaminerne blev introduceret for over fire årtier siden. Personer, der tager MSM oralt og måske af og til supplerer med næsedråber af opløst MSM, undgår den ubehagelige, brændende fornemmelse i øjnene, den rindende næse og hæsheden, som kommer i forbindelse med allergi over for pollen, støv og skimmelsvampe.

Stærk kompleks kur til opbygning af brusk ved slidgigt (virkningen skal i almindelighed vise sig efter 1 til 5 måneder):

MSM kapsler + Chondroitin Complex kapsler + Brusk-Lenk.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012