Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Råd mod slidgigt

Ved læge Carsten Vagn-Hansen

Vi har et godt råd mod slidgigt, som vi håber kan bruges i lægebrevkassen. Når man får slidgigt, er det klogt at få varme på så hurtigt som muligt. Derved kan man holdes smertefri højt op i alderen. Hvis man bruger knævarmere, skal de være på både dag og nat. De kan holdes oppe med elastik med clips i begge ender, en på knæet og en i undertrøjen.

I stedet for at få indopereret guld ved leddene kan man bruge guldringe og sætte dem fast på for eksempel et skulderled lige på leddet med hudvenlig tape. Det har taget smerterne i både skulderen og armen hos mange. Vi vil være glade, hvis nogen kan bruge vores råd.

86-årig mand
Svar: Erfaren mand er god at gæste, og det er vigtigt, at vi i vores lægemiddelplagede tid tænker på andre muligheder for at behandle almindelige plager som slidgigt. Varme har altid været godt mod slidgigt, og det er forbavsende, så godt uldne ting kan hjælpe på slidgigtsmerter. Især når man er udsat for kulde og træk. Nogle sammensyede fåreskind i sengen kan gøre underværker, for mange glemmer den kulde, der kan stråle op nedefra. Det er også synd, at så mange har smidt det gammeldags badekar ud, for et godt; varmt bad lindrer utroligt meget på gigten.

Guld har en forbavsende god virkning på slidgigt, især når små stykker guld bliver lagt ind ved slidgigtramte led i akupunkturpunkter. Fire ud af fem har gavn af dette. Men det er rigtigt, at man også kan opnå en god virkning ved at holde guldsmykker ind mod huden der, hvor det gør ondt. En undersøgelse har blandt andet vist, at der sjældent er ret megen gigt i den finger, som man har sin vielsesring på. Guld er et ædelt metal, og bittesmå mængder kan gå igennem huden og påvirke den betændelsesagtige reaktion i leddene, der er årsag til smerter og hævelse.

Også svovl kan modvirke smerter og hævelse ved gigt, fx i form af glucosamin og MSM (methylsulfonylmethane), der begge kan købes i pulverform. Selvom der står, at det ikke må indtages, kan man roligt gøre det, da det er meget ugiftigt. Man skal have et halvt gram glucosamin 3-4 gange dagligt og to gram MSM to gange dagligt.
Også her findes der et gammelt husråd, nemlig at pakke leddet ind i friske kålblade natten over.
Kål indeholder meget svovl, når den ikke er kogt.

Men man må ikke glemme, at de forskellige gigtmidler virker bedst, når man samtidig holder sig i gang med motion, gymnastik og let arbejde. Leddene skal smøres, og det bliver de kun, når man bevæger dem.

Å. S., d. 22. juli 2002.

Produkterne fra Natur-Drogeriet A/S er Pharma grade F+F-kvalitet og fremstillet under anvendelse af de nyeste, globalt anerkendte kvalitetskontrol-systemer (ISO 9001 og ISO 14000) i alle aktivitetsfaser: produktion, analyse, forskning.
De aktive ingredienser fremstilles i overensstemmelse med GMP-reglerne.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012