Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Feriemenuen: tab dig og bliv sund!

- og få styr på fordøjelsen, stofskiftet og kolesteroltallet

Curcuma-roden (gurkemeje) - det asiatiske krydderi, som giver karry dets duft og gule farve uden at gøre det stærkt
- bliver også brugt som lægemiddel

Man har altid så mange gode forsætter for ferien - det ville da for eksempel ikke gøre noget, at man tabte et par kilo. Og der er ligeså mange slanketips og -kure, som der er sandskorn i Sahara. Ananaskur, kartoffelkur, saftkur osv. osv. Ofte rasler pundene af - men det sker ofte på bekostning af sundheden.

Fedtdepoter på maven og hofterne er farlige. Kroppen bliver oversvømmet med fedtopløselige skadestoffer, som sætter sig fast i fedtdepoterne. Det er ikke kun de fedtopløselige vitaminer som f.eks. E-vitamin, der bliver lagret og opkoncentreret i fedtvævet - det samme gælder de skadelige stoffer, vi får ind i kroppen fra det omgivende miljø eller kosten.

Når pundene rasler af, kan skadestofferne bliver farlige
Når kroppen ikke kan fordøje eller skille sig af med stoffer, bliver de lagret i fedtdepoterne. Her er de inaktive og for så vidt uskadelige for kroppen. Planter har det noget nemmere: De transporterer giftstofferne til bladene og gemmer dem i vakuolerne. Om efteråret falder bladene af - og dermed forsvinder giftstofferne.

Hos os kan stofferne igen blive skadelige, hvis vi taber os. Når "polstringerne" forsvinder, opstår der farlige lipidradikaler, som kan beskadige blodkarrene og føre til ophobninger af kolesterol. Den form for kolesterol, som er mest fremtrædende i blodkarrene (LDL), iltes af lipidradikalerne og oplagres.

Dertil kommer, at en evt. kostændring oftest giver meget ubehagelige tarmproblemer - kroppen har det ikke godt med, at situationen har ændret sig. Har man én gang prøvet at være på kur, ved man, at det meget nemt kan føre til oppustethed og forstyrrelser i fedtforbrændingen. Det skyldes oftest mangel på galdesyre. Dårligt fordøjet kost bringer tarmen ud af balance. Kan man øge galleproduktionen, så forsvinder tarmproblemer på ingen tid.

Curcuma longa - fordøjelsesspecialisten fra Indien
Har man det sådan, kan man få god hjælp af den indiske lægeplante curcuma longa (gurkemeje). Den indeholder en enestående kombination af ekstremt stærkt antioxidante curcuminer og æteriske olier, som dels fremmer fedtforbrændingen, dels bremser de farlige radikaler, som vi indtager med hvert måltid. De sårbare blodkar bliver beskyttet - og åreforkalkningen har ikke en chance. Og sidst, men ikke mindst regulerer den gule, indiske urt også med succes et kolesterolspejl, som er for højt.

Summa summarum: Væk med fordøjelsesbesvær, skadelige stofskifteprodukter og kolesterolproblemer - det er hele tre ting på én gang!

Gurkemeje med Curcuma- en undervurderet lægeplante
Professor Dr. Med. Volker Fintelmann beretter om et nyligt afsluttet forskningsprojekt vedr. curcuma longa: "Specielt ved fordøjelsesforstyrrelser kan man uden bivirkninger behandle med letfordøjelig curcuma longa. Patienterne har let ved at optage midlet, og det går godt i spænd med med andre præparater. Desuden er der mange sidegevinster ved denne form for phytoterapi - f.eks. sænkning af fedtprocenten og beskyttelse mod frie radikaler, toksiner og kræftsygdomme."

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012