Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Dobbelt så mange vil få cancer på 25 år

Sundere livsstil nødvendig
"Der øgede sygelighed og dødelighed kan kun bremses, hvis verdens befolkning indser nødvendigheden af en sundere livsstil", siger WHO's generaldirektør, dr. Hiroshi Nakajima.

"Men folk i de fattige lande er i øjeblikket ved at tilvænne sig mange af de usunde leveforhold og behov, som praktiseres i den industrialiserede verden, bl.a. manglende motion, usund kost, tobak, alkohol og narko. Og befolkningen i de rige lande fortsætter med at leve med disse uvaner og risici", tilføjer dr. Hiroshi Nakajima.

Livstruende sygdomme som kræft, hjerte-karsygdomme og AIDS, der årligt er skyld i flere end 24 millioner menneskers død, vil i fremtiden kræve langt flere ofre, advarer Verdenssundhedsorganisationen WHO i en ny rapport om den globale sundhedstilstand...

Samtidig forventes en kraftig stigning i antallet af kroniske lidelser og handicaps som følge af andre folkesygdomme.

Voldsom stigning i kræft-, diabetes- og hjertesygdomme
Antallet af cancertilfælde forudses at blive mindst fordoblet i de fleste lande verden over inden for de næste 25 år. Alene frem til år 2005 kan der i EU-landene påregnes en stigning i antallet af lungecancer hos kvinder på 33 pct. og i antallet af prostata-cancer hos mænd på 40 pct., fremgår det af rapporten.

Forekomsten af andre kræftformer er ligeledes i kraftig vækst, specielt i udviklingslandene.

Hjertesygdomme, som er den hyppigste dødsårsag i de rige lande, er på vej til også at brede sig i de fattige lande, og en sygdom som diabetes (sukkersyge) forventes af WHO at ville ramme mindst dobbelt så mange mennesker i år 2025 som i dag.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012