Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Afrikansk droge – kendt som Ægte Venustorn® - ufarlig

- siger prof. dr. med Bernhard Zorn

"Medicinske vidnesbyrd bekræfter, at denne droge kan anvendes ved forskellige sygdomme på grund af intensiteten af dens helbredende virkning, som er helt på højde med de bedste pyrazolonderivate lægemidlers virkning." (prof. dr. med. Bernhard Zorn fra Friedrich Schiller Universitetet i Jena, Tyskland, 1958 "Zeitschrift fur Rheumaforschung", Band 17).

Ikke én af de mange medicinske forskere, som har anvendt drogen, der er i Ægte Venustorn® på hundredvis af patienter, har rapporteret nogle uheldige bivirkninger.

Der ikke nogen kendte grunde til ikke at bruge ÆgteVenustorn®. Det til trods for indtagelsen af mange millioner doser siden begyndelsen af 1960’erne.

Disse menneskelige erfaringer er dog aldrig tilstrækkelige til at tilfredsstille embedsmænd og lægelige autoriteter, hvis levebrød ikke ligefrem er betinget af det enkle.

Dyreforsøg skal også udføres og det helst i flere forskellige lande og på flere forskellige måder. Et af de mest vigtige af disse forsøg blev foretaget ved det farmakologiske og toxikologiske laboratorium i Hamburg af professor dr. F. Leuscher, som på rotter efterprøvede den sydafrikanske planterod Harpagophyti radix’s giftighed ved mundtlig indtagelse.

Han gav tre forskellige doser til 10 han- og 10 hunrotter. Rotterne blev sultet mellem femten og seksten timer, før dosen blev givet. Det blev givet ved hjælp af en slange, så den rette mængde til brug for eksperimentet kunne gives fuldstændig nøjagtigt.

Rotterne blev iagttaget over en fire ugers periode og deres almindelige velbefindende, opførsel, fødeindtagelse og kropsvægt blev undersøgt. Ved slutningen af forsøgsperioden blev dyrene dissekeret og omhyggeligt undersøgt. Den laveste dosis, der var blevet givet bestod af 10.000 mg pr. kilogram legemsvægt. Den næste var på 12.600 mg og den højeste på 15.900 mg. Det var den højeste dosis, dr. Leuschner kunne bruge på grund af rotternes rent faktiske fysiske kapacitet. Det svarer til ikke mindre end 1.272 g til et voksent menneske. Dr. Leuschner konkluderede, at ingen af disse doser fremviste nogle symptomer på bivirkninger. Der var ingen uheldige reaktioner af nogen slags, selv om de mængder der blev givet ville svare til, at man gangede den daglige dosis for et menneske 1.500 gange.

Ja, roden i Ægte Venustorn® er blevet klinisk testet som værende fuldstændig uskadelig (det kan slet ikke siges om så mange af de nuværende medikamenter, for selv om man i pressen jævnligt hører, at mangen et kendt, skadeligt medikament er blevet trukket tilbage, er der dog i de sidste 30 år produceret så mange af disse midler, at de stadig er i brug, ofte under et andet navn).

Det danske urtefirma Natur-Drogeriet A/S, Hørning, er her i Skandinavien pioneren med Ægte Venustorn® og har produceret og solgt under det registrerede navn Ægte Venustorn® siden 1976. Det er tabletter og de skårne rodknolde. Teen og tabletterne har en lige stor virkningskraft og fuldstændig anvisning for tilberedning og brug gives på eller i pakkerne. De kan købes i de fleste materialist- og helsekostforretninger. Det kan anbefales, at et behandlingsforløb strækker sig over en periode af 4-9 uger, efterfulgt af et eventuelt ophold på en 1-2 uger, hvorefter behandlingen kan genoptages. Det skal dog bemærkes, at mange mennesker synes, at deres kropskemi fungerer optimalt ved at indtage Ægte Venustorn® konstant, og som har stået på i 11-12 år uden nogen form for bivirkning.

Referencer:
Abenes, Carl N.: Heilpflanzen von Venus? 1980
Abou-Mandour, A.: Pharmazeutisch-Biologische Untersuchungen der Gatten Harpagophytum, Planta Medica (1977)
Arenos, J.: Volkstamliche Namen der Arzneimittel, 1961
Berger, F.: Handbuch der Drogenkunde, 1949/1960
Czygan, F:C., og Drilger, A.: Distribution of the glycoside Harpagosid in the different organs og H.p., Planata Medica, (1977)
Dittrich, C.: Harpagophytum procumbens D.C., OAZ.
Eichler, O., og Koch C.: Ober die antiphologistische, analgetische und spasmolytische Wirksamkeit von Harpagosik, Arsneim Forsch (Drogeforskning), Gott ist Schöpfer aller Heilpflanzen nr. 1, (1970)
Hager: Handbuch der pharmazeutischen Praxis, 9. udg., Bd. 5. Springer Verlag 1976
Hoppe, Heinz A.: Drogenkunde Band I
Hoppe, H.: Einfluss der Droge Harpagophytum procumbens D. C. auf Diabetes Mellitus mit Fettstoffwechselsst6rungen. Erfahrungsheilkunde. (1974/7)
Korvin-Krasinksi, P.G.: Tibetanishe Medizinphilosophie 11, Origo Verlag, Zurich (1964)
Ledende artikel: »Sie sind keine placebos«, Euromed.
Leuschner, F.: Akute Toxizitat von "Djævlerod" an Ratten bei Peroraler Verabreichung, privat kommunikation.
Madaus, Gerhard: Lehrbuch der biologischen Heilmitteln
Schmidt, S.: Phytotherapie beim rheumatischen Formankreis, Erfahrungsheilkunde, (1973/5)
Rheumatherapi mit Harpagophytum Therapiewoche, (1972)
Sticher, O: Die aktuelle Droge: Harpagophytum procumbens, Deutscher Apotheker-Zeitung, (1977)
Tunman, P. og Hammer, H. E.: Konstitution des Procumbids, Liebigs Ann. Chem., (1968)
- og Lux, R.: Zur Kenntnis der Inhaltstoffe aus der Wurzel von H.p. D.C., Deutscher Apotheker-Zeitung (1962) og (1963).
- og Stierstorfer, N.: Über ein weiteres Glukosid, Tetrahedron Letters, Pergamon Press.
DeutscherApotheker-Zeitung, (1964)
Watt, J.M., og Breyer-Randwijk, M.G.: Medicinal and Poisonous Plants of Southern and-East Africa, Edinbourgh og London 1962
Zimmerman, W.: Erfahrungen mit Harpagophytum

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012