Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vindueskiggersyndromet

Fremskridt kan måles i meter. At kunne gå 600 meter længere uden smerter betyder et kæmpe fremskridt for patienter, der lider af "vindueskiggersyndrom".

Behandlingen af "vindueskiggersyndrom" foregår med småbitte skridt - også i rent bogstavelig betydning: Mange patienter er lykkelige for en lille forlængelse af den strækning, de kan gå uden smerter, og det forbedrer deres livskvalitet og velbefindende mærkbart.

Livskvalitet og vindueskiggersyndrom er ikke to uforenelige størrelser

Hvordan opstår vindueskiggersyndromet? Ved claudicatio intermittens, som er det medicinske navn for lidelsen, forstyrres blodomløbet på grund af aflejringer i karvæggen. Vævene får ikke tilstrækkelig ilt, og det kan i værste fald føre til vævsdød og amputation af tæer, fødder eller ben.

To faktorer har væsentlig betydning for lidelsen: Tidspunktet for diagnosen (den opdages meget sjældent i sit tidlige stadie) samt i hvor høj grad man kan fjerne eller reducere risikofaktorer. Næsten halvdelen af patienterne er rygere, og den næsthyppigste risikogruppe er diabetikerne. Dertil kommer patenter med forhøjet blodtryk og for højt cholesteroltal. Er flere af disse faktorer til stede hos samme patient, stiger risikoen for vindueskiggersyndrom eksponentielt. Som eksempel kan nævnes en diabetiker, som ryger og har for højt blodtryk - og som dermed har ni gange så stor risiko for at udvikle syndromet.

Ved forebyggelse skal der lægges specielt vægt på at nedsætte disse risikofaktorer. Personer i risikogruppen bør regelmæssigt lade sig undersøge for symptomer på vindueskiggersyndrom. Har man allerede konstateret problemer i et ben, hjælper såkaldt gangtræning og præparater, der øger gennemblødningen af vævene.

Læs om Easy Legs kapsler her!

Kilde: Gesunde Medizin.

Stikkende smerter i forbindelse med claudicatio intermittens i benene gør det nødvendigt at standse op - derfor har lidelsen i folkemunde fået betegnelsen "vindueskiggersyndrom".

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012