Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Hjemmets mirakelte

I vores familie har vi haft utrolig glæde af en urteteblanding, som min morfar fik opskriften på af en overlæge i Århus. Min morfar lå for døden. Han led frygteligt af slim i halsen, som sygehuset havde sagt, han ville blive kvalt i. Det forsvandt i løbet af to dage, da han begyndte at drikke teen. Mormor og vi andre følte, det var et mirakel. Desværre for sent, for morfar døde få dage efter af sin cancer.

Min mormor tager et glas af teen om morgenen, hvorved hendes tarmsystem virker perfekt. Hun er aldrig syg, og hendes knogler er i perfekt stand. I vinter, da hun faldt over en fortovskant, rejste hun sig til de forbipasserendes forbavselse uden at være kommet noget til. Hul på buksebenet, men ingen smerter eller skrammer.

Jeg er selv begyndt at tage teen, da jeg døjer med mit tarmsystem. Dårlig fordøjelse, oppustethed og forstoppelse. Jeg drikker flere krus om dagen for at blive renset ud. Teen virker i hvert fald mirakuløst.

Jeg vil gerne have opklaret, hvordan hver enkelt urt i teen virker. Jeg vedlægger en liste over planterne, der blandes med lige vægtmængder af hver. Vi bestiller den på apoteket.

J. B.

Her er ikke plads til uddybende forklaringer om så mange urter, men jeg begynder fra toppen af din liste over de lægeplanter, teen er sammensat af, og nævner nogle at de vigtigste egenskaber ved planterne.

Padderokke anbefales mod blødninger, til reparation at bindevæv, ved forstuvninger og mod gigt og ledsmerter.
Rosmarin fremmer fordøjelsen, giver energi, styrker nerverne og hæmmer betændelsestilstande.
Salvie virker beroligende, styrker kredsløbet og hæmmer bakterier.
Tusindgylden er meget bitter og stimulerer tarmbevægelserne.
Enebær virker vanddrivende og antiseptisk på urinvejene og stimulerer fordøjelsen. Pebermynte virker krampeløsnende, sveddrivende og fordøjelsesfremmende. Kamilleblomst er fordøjelsesnormaliserende, beroligende, afslappende og lindrer mavesmerter.
Bukkeblad styrker fordøjelsen.
Islandsk lav virker mod slim i brystet og har en glimrende virkning på irriterede tarme.
Korsknap virker vanddrivende og styrker slimhinderne.
Konduragobark stimulerer lever og bugspytkirtel.
Lakridsrod tages mod for meget mavesyre, virker betændelseshæmmende på led, ved hudlidelser og på betændte øjne.
Frangulabark virker udrensende og afførende. De fleste af urterne har udrensende og fordøjelsesfremmende virkning - igen et tegn på, hvor vigtigt det er for vort helbred, at vi dagligt skaffer os af med affaldsstofferne.

Kilde: Helene Højring i Hjemmet nr. 42/2000

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012