Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Hjerteforeningen – ja til medicinreklame på mad

Hjerteforeningen går nu stik imod Forbrugerrådet, Fødevareministeriet og diverse græsrodsorganisationer i deres kraftige modstand mod anvendelsen af sundhedsanprisninger på fødevarer.

Det er den netop tiltrådte læge og sundhedschef i Hjerteforeningen - i øvrigt tidligere topembedsmand i fødevaredirektoratet - Lars Ovesen, der står bag det overraskende synspunkt.

»Vi mener, at sundhedsanprisninger er en god ide. Vi har tiltro til, at de relevante myndigheder nok skal sikre, at der ligger ordentlig dokumentation bag, når industrien kæder deres produkter sammen med sundhedsrelateredevirkninger,« siger Lars Ovesen.

Med udtalelsen får dansk fødevareindustri en overraskende opbakning fra Hjerteforeningen. I debatten omkring sundhedsanprisninger er industrien hidtil blevet mødt af massiv modstand, når de har argumenteret for, at også danske fødevareproducenter skal have lov til at skrive på et produkt, at det har nogle sygdomsforebyggendeegenskaber.

Hjerteforeningen arbejder for at forebygge hjertesygdomme og lindre eftervirkningerne for de, der bliver syge. Foreningen er den største bidragsyder til dansk hjerteforskning.

Lars Ovesen fra Hjerteforeningen mener, at sundhedsanprisninger på fødevarer vil være et udmærket supplement i kampen mod livsstilssygdomme.

Hjerteforeningen mener, at Danmark gør alt for lidt for at sygdomsforebygge, og netop sundhedsanprisninger kan være et lille skridt i den rigtige retning.

»Der skal være en sammenhæng mellem de offentlige kostanbefalinger og sundhedsanprisningeme. Vi kan i Danmark slet ikke tillade os at være i mod sundhedsanprisninger,« mener Lars Ovesen. Han erkender, at der ikke findes solid dokumentation for, at sundhedsanprisninger har den store effekt på bekæmpelsen af livsstilssygdomme i de lande, hvor det er tilladt.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012