Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kalium - hvorfor er det nu vigtigt…?

Fødevarer, som indeholder mindst 10% af den anbefalede daglige tilførsel af kalium og mindre end 140 mg natrium pr. portion, kan blive det nyeste skud på stammen over supersunde madvarer. De amerikanske sundhedsmyndigheder har godkendt, at fødevarer, som opfylder visse kriterier, må markedsføres med følgende påskrift: "En kost bestående af madvarer, der er gode kilder til kalium og kun indeholder en ringe mængde natrium, kan reducere risikoen for forhøjet blodtryk og slagtilfælde".

Forhøjet blodtryk (hypertension) er den oftest forekommende karsygdom i USA, og det skønnes, at ca. 24% af den amerikanske befolkning lider af den.

"Vi har i nogen tid vidst, at kalium spiller en afgørende rolle for blodtrykket og risikoen for slagtilfælde", siger Dr. Lawrence Appel, medicinsk professor ved Johns Hopkins University. Appel stod i spidsen for Hopkins Center of the Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) - dvs. et forsøg, som gik ud på at udforske mulighederne for at behandle forhøjet blodtryk ad kostens vej. Undersøgelsen viste, at en kost, der indeholder meget frugt og grønt og mange fedtfattige mælkeprodukter - fødevarer, som alle er rige på kalium og fattige på natrium - kan sænke blodtrykket både hos personer med normalt og personer med forhøjet blodtryk. Fødevarer med mindst 350 mg kalium, som dermed falder ind i denne nye gruppe, er: Cantaloupe-meloner, appelsinjuice, bananer, gulerødder, spinat, skummetmælk, fedtfri yoghurt og usaltet tomatsauce.

Kalium Complex tabletter - når kalium skal være bedst!

Læs også:  Kalium Complex

"Et helbredsgavnligt kaliumindtag på 2400-4800 mg pr. dag kan let fås gennem kosten", siger Dr. Appel. "Dette er et vigtigt budskab til den amerikanske befolkning. Med en moderat nedsættelse af blodtrykket hos befolkningen som helhed kan vi potentielt forebygge mere end 15.000 dødsfald om året i USA - dødsfald, som primært sker på grund af slagtilfælde og hjertesygdom."

Kilde: Health Notes

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012