Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Antitoksisk effekt og fiber - det har helsebranchen vidst i årevis

Vigtig immunstyrkende plantefaktor - almindeligt kendt af naturlæger, nu efterhånden også af læger

Særlig Ershoff et al har i dyreeksperimentelle studier vist, at de vegetabilske fiberstoffer er i besiddelse af en protektiv virkning over for forskellige toksiske, kemiske forbindelser. Den væksthæmmende effekt af sorbimakrogolestere kunne forhindres ved at øge fiberindholdet i foderet. Ligehedes er det vist, at toksiciteten af det røde farvestof amarant, som bl. a. bruges som fødemiddelfarve, afhang af det foderrotterne fik. Supplering af kosten med pektin og fuldkornshvedemel viste en moderat beskyttende effekt, og ved at tilføre alginat, alfalfa (lucernegrøntmel) eller pulveriseret persille, både på 10 og 5% niveauet, kunne de toksiske virkninger modvirkes. Hvis disse stoffer tilførtes på et lavere niveau, havde de derimod ingen protektiv effekt. Desuden var cellulose og karboksymetylcellulose mindre effektive i denne henseende.

Disse interessante fund tyder på, at endnu et moment kan indføjes. Tilsyneladende er de naturligt sammensatte stoffer mere effektive i toksikologisk prævention end de kemisk veldefinerede. Dette kunne give formodning om, at den teknisk forarbejdede og raffinerede kost også i denne sammenhæng berøves en vigtig protektiv og modulerende faktor, som i humanbiologisk henseende meget vel kan vise sig at være betydningsfuld.

Se også:
Leverstyrkende droger
Marietidsel
Artiskokkens fire stærke sider
Cardulon i leverterapien

Kilde: Ugeskrift for læger, d. 19. januar 1976.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012