Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Tarmkræft og tarmkatar

Sygdommen kommer snigende og mærkes ikke i lang tid. Pludselig slår den til – ofte nådesløst. I Danmark er tarmkræft den tredje hyppigste kræftform, en stor del af de ramte dør, men kunne være reddet ved rettidig behandling.

Symptomerne
Ca. 90 procent af alle tarmtumorer opstår af degenerede polypper. Men der findes ikke symptomer, der i en tidlig fase viser, at en tarmkræft er under udvikling. Tarmkræft er en "stum" tumor, der i lang tid er uden gener. Symptomer som oppustethed, tarmkramper, vægttab, vekslen mellem forstoppelse og diarré er for det meste tegn på tarmkræft på et fremskredent stade.

Risikofaktorer
Risikoen er tiltagende med alderen (markant stigende efter de 45 år) og øges af en usund kost med få fiberstoffer, meget kød og fedt, alkohol (regelmæssigt mere end et glas vin eller øl pr. dag), overvægt, stillesiddende arbejde og mindre end to gange 30 minutters sport om ugen. Hos 15 procent af patienterne er anlægget for sygdommen genetisk betinget. Tarmkræft kan også udvikle sig af kronisk tarmbetændelse.

Hvad kan man gøre?

Fra det 45. år bør man lade sig undersøge for tarmkræft og gentage undersøgelsen hvert 10. år. Hvis der i familien (far, mor, søskende) har været konstateret tarmkræft efter den 45. år, bør man lade sig undersøge tidligere. Et tjek bør under alle omstændigheder foretages, hvis der findes blod i afføringen. Alene på denne måde kan sygdomsraten sænkes med 30 procent.

En fiberholdig kost (frugt og grønsager seks gange pr. dag) kan mindske risikoen for kræft. Rødt kød bør undgås og erstattes af fisk og fjerkræ i moderate mængder.

Gode og billige kosttilskud

Brottrunk

  • "brøddrik" er et helt enestående kosttilskud, fremstillet af vand og brød gennem en særlig fermenteringsproces og indeholder 12 resistente mælkesyrebakterier samt enzymer. I bare 1 ml findes der 1-5 mio. kolonidannende mælkesyrebakterier. Brotttrunk giver en ekstra værdifuld beskyttelse mod tarmkræft og tarmkatar (tarmbetændelse). Den virker dræbende på patogene, dvs. sygdomsfremkaldende, bakterier og er i stand til at genoplive de livsnødvendige bakterier i tarmen. Den sørger for en væsentlig hurtigere tarmsanering, fører skadelige stoffer ud af kroppen, giver en mere jævn bloddannelse, øger iltpartialtrykket og højner almenbefindendet. Disse forbedringer er en stor fordel, når det gælder om at modvirke udviklingen af tarmtumorer og andre tarmlidelser. Anbefalet dosis: 3 x daglig et glas til måltiderne (20 ml = ¼-½ kop). Flaske m. 0,75 l.

Resultat Plus

  • et fiberrigt præparat, bestående af ispagulaskaller, æblefibre, æblepektin og mandarinfibre. Lægger en beskyttende gel-film på tarmvæggens slimhinder og stimulerer tarmperistaltikken. Fordøjelsen fremmes, og tarmen renses for affaldsstoffer. Anbefalet dosis: 1-3 tsk. morgen og aften udrørt i en væske. Dåse med 250 g.

Urte-Pensil

  • et alsidigt betændelsesbekæmpende præparat, der har været solgt siden 1976. Virker over for alle slags betændelsestilstande og er uden risiko for bivirkninger. Kan bruger også af børn og gravide. Anbefalet dosis: 4 tabl. el. 2 kapsl. 1-4 gange dagl. Dosis kan i en periode fordobles for at forstærke virkningen. Dåse m. 180 tabl./90 og 360 kapsl.

De nævnte kosttilskud forhandles eller fremskaffes af matas, helsekostforretninger og apoteker.

Ref.:
Prof. Hadamar Bankhofer: 365 beste Gesundheitstipps, 2000.
W. Kanne: Krebs ist vermeidbar! Krebs ist heilbar!, 2000.
Max Wichtl: Teedranden. Ein Handbuch für die Praxis auf wissenschaftlicher Grundlage, 1989.
Hagers Handbuch der pharmazeitischen Praxis.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012