Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Jojoba-olie: opdag ørkenens hemmelighed og få en sund og smuk hud

I den stadige stræben efter mere naturlighed og blid, naturbevarende pleje til noget af det, der er mest dyrebart for os, nemlig vores udseende, har forskerne fået øjnene op for olien fra en ørkenplante: Jojoba.

De gamle azteker i det ekstremt tørre klima i det sydlige USA og nordligste Mexico kendte og satte stor pris på ørkenens "flydende guld" til pleje af hud og hår. Conquistador’en Hernan Cortez og jesuitterpræsten Clavijero fra Baja i Californien gav navnet "Ho-ho-ba" til den stedsegrønne busk, som hører hjemme i Sydcaliforniens, Arizonas og Mexicos ørkenområder. Den ugiftige busk, som kan blive op til 3 meter høj, er ekstremt god til at klare tørkeperioder - og den trives, hvor de fleste andre planter må give op.

Frugterne, som hedder jojoba-nødder, indeholder en olie med fremragende, naturlige plejeegenskaber. Faktisk er betegnelsen jojoba-"olie" misvisende, for der er tale om en olieagtig voks, som udvindes ved koldpresning af nødderne - præcis som man gjorde for 100 år siden.

Jojoba-oliens sejrsgang
Efter at det lykkedes at dyrke jojoba-buske i plantager i ørkenrandområderne i det sydlige USA, Mexico og nu også i Australien, begyndte kosmetikindustrien også for ca. 30 år siden at interessere sig for jojoba-olie. Resultatet var fremragende hudplejecremer, lotioner, solcremer, shampoo’er og hårplejeserier fremstillet på basis af den særdeles lovende, naturligt plejende olie.

Hvad gør jojoba-olie så god til hudpleje?
I struktur ligner jojoba-olie vores huds naturlige beskyttelsesfilm. Tør og sart hud er et sikkert tegn på, at hudens beskyttelsesfilm ikke er tilstrækkeligt effektiv. Så er det en god idé at pleje den med en hudcreme med den fugtgivende jojoba-olie. Den genopbygger og glatter huden og giver dig en naturlig beskyttelse.

Naturligt smidig hud er det bedste værn mod for tidlig aldring og farveforandringer, som kan opstå bl.a. på grund af lysets og UV-strålernes påvirkning.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012