Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Folkemedicin

Det er for længst gået op for alle, at vi ikke vil nå Verdenssundhedsorganisationen WHO's mål Sundhed for Alle År 2000. Det er også et meget ambitiøst mål, men det er vigtigt at have mål at arbejde henimod.

I tidsskriftet The Family Doctor skriver Dr. Mel Borins fra universitetet i Toronto, at større fremskridt i verdens sundhed ikke nødvendigvis vil komme med nye, meget dyre vidunderlægemidler, med flere MR-scannere og flere specielle laboratorieprøver.

Det vil langt snarere ske ved forbedring af de sociale forhold som f. eks. en tilstrækkelig og sund kost, bedre hygiejniske forhold med større renlighed, bedre boligforhold, rent vand, ved at undgå krige og ved kontrol med befolkningstilvæksten.

Realistisk set er moderne, vestlig medicin alt for dyr og omkostningskrævende for verden. Det er ikke længere realistisk at forsøge at indføre vores modeller for sundhedsvæsener i de fattige lande. Vi har problemer nok med at klare de stigende omkostninger i vores egne systemer.

Ifølge Dr. Olayiwola Akerele, der er direktør for WHO's program for traditionel medicin, må omkring 80% af verdens befolkning ty til traditionel folkemedicin for at dække deres sundhedsmæssige behov. I Indien har de ældgamle helbredelsessystemer som f. eks. det Ayurvediske gevundet resekt og popularitet.

I Kina spiller traditionel medicin en stor rolle i sundhedsvæsenet, både alene og sammen med vestlig medicin. Udover disse organiserede systemer er der i de fleste lande indfødte folke-hellere eller naturlæger, som normalt bruger lokal plantemedicin mm. til at behandle sygdomme med. I lande som Thailand og Indonesien har man opfordret indbyggerne til at dyrke nogen af de almindeligt brugte lægeplanter i deres haver, så de kunne have dem ved hånden.

Dr. Borins mener, at hellere end at opmuntre til brug af dyre, syntetiske lægemidler, burde U-landene have hjælp til at udvikle programmer, som fremmer brugen af plantemedicin mod almindelige sygdomme i stedet for medicin indkøbt fra udlandet. Der er allerede udført megen forskning i f. eks. Indien, Kina og Indonesien, men man stoler ikke på resultaterne, fordi forskningen ikke er udført af vestlige institutioner. Der er brug for forskere fra Vesten til at sikre, at forskningen bliver udført på en forsvarlig og acceptabel måde. I stedet for at forske i stoffer, der ved kostbare processer er udvundet af planter, burde forskningen foregå med hele planler.

I øvrigt bliver tusindvis af planter udryddet hvert år, så det er nødvendigt med en plan for at bevare nogen af disse kendte lægemiddelplanter. Lægeskoleme over hele verden bør give kurser i akupunktur, manipulationsteknik, massage, plantemedicin og traditionel medicin. således at lægerne kender til medicinsk behandling i andre kulturer.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012