Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Stevia - forskning og undersøgelser

Dr. Daniel Mowrey rapporterer: "Mere dybtgående tests blev udført af japanerne i forbindelse med deres vurdering af stevia som et muligt sødestof. Få stoffer har givet så ensartede negative resultater med hensyn til skadegørende virkning som stevia. Stort set alle kendte tests er udført på steviaekstrakt (koncentrat) og steviosid. Resultaterne er altid negative. Der er ingen udsving i vægt, fødevareindtag, celle- eller cellemembranegenskaber, udnyttelse af enzymer og substrater eller kromosomegenskaber. Ingen kræftsygdomme, ingen fosterskader, ingen akutte, ingen kroniske bivirkninger. Intet."

Adskillige undersøgelser er udført på Stevia rebaudiana - alle med positive resultater. Stoffet har vist sig at kunne regulere blodsukkerniveauet, det er sikkert i brug for diabetikere, det er ikke kræftfremkaldende, det kan være en hjælp til dem, der lider af forhøjet blodtryk, og stevia har desuden vist sig at kunne hæmme dannelsen af bakterievækst og plak på tænderne.

Dr. Rebaudi begyndte sin forskning i stevia i 1900, flere undersøgelser fulgte (Kober 1915, Pomaret & Lavielle i 1935) - og listen fortsætter. Se referencelisten herunder - det er et udsnit af de undersøgelser, der indtil nu er frigivet vedr. sikkerhedsaspekter ved brugen af stevia.

Men hverken de amerikanske eller de canadiske myndigheder vil godkende stevia som et fødemiddel - kun som kosttilskud. Det er forfatterens personlige opfattelse, at det kunne være yderst interessant at se toksikologirapporterne på aspartam og sukker, hvis disse stoffer var blevet testet ligeså dybtgående som stevia.

Læs mere om hvid Sød Steviosid her!

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012