Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Naturmiddel til heste

Naturmidler har i de senere år opnået en enorm popularitet - vel at mærke blandt de tobenede. Der er ikke forsket meget i, hvilken glæde dyrene kan have af disse midler.

Nu er der imidlertid offentliggjort en svensk undersøgelse, som påviser, at heste kan have væsentlig fordel af det gamle kinesiske naturmiddel Schizandra.

Hvad er Schizandra?
Det er en meget speciel plante, der vokser bl.a. i Nordkina. Bærrene indeholder nogle stoffer, som har såkaldte "adaptogene egenskaber", det vil sige, at de modvirker stress og normaliserer kroppens funktioner. Desuden virker de styrkende og forbedrer energien.

Kinesisk Schizandra og heste
I den svenske undersøgelse indgik 18 sportsheste - 10 væddeløbs- og 8 springheste. Deres vægt lå på 450 +/- 25 kilo, alderen mellem 4 og 6 år, alle var af samme type temperament og i samme træningstilstand, og alle var klinisk sunde.

Hestene blev delt i to grupper efter lodtrækning, og den ene gruppe fik 12 gram Kinesisk Schizandra ekstrakt 30 minutter før træningen.

De svenske forskere målte hjerte- og åndedrætsfrekvensen 30 minutter før træningen, umiddelbart før træningen, og 1, 5, 10, 15 og 20 minutter efter træningen.

Resultaterne var bemærkelsesværdige: Kinesisk Schizandra reducerede signifikant hjerte- og åndedrætsfrekvensen i de forskellige tidsintervaller efter træningen. Glukosekoncentrationen i plasma øgedes ligeledes signifikant, og koncentrationen af mælkesyre i plasma var lavere hos de heste, der havde faet Kinesisk Schizandra, sammenlignet med de andre.

Konklusion
Forskerne konkluderer, at Kinesisk Schizandra er et effektivt middel til at genoprette hjerte/kredsløbs-, åndedræts- og stofskiftesystemernes normale funktioner efter hård træning og konkurrence. Dette resultat gjaldt både for væddeløbs- og springhestene.

Kilder: I. Hancke m. fl.: Schizandra chinensis, a potential phytodrug for recovery of Horses, Fitoterapia, Vol. LXV, No. 2, 1994.

Kinesiske Schizandra kapsler (90 stk. à 370 mg ekstrakt = 33,3 gram) kan købes hos materialister og helsekostforretninger.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012