Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

MSM - kliniske undersøgelse og laboratorieforsøg

MSM er et af de mindst giftige stoffer, der kendes - dets dødelige dosis (LD50) er den samme som for vand. MSM kan mindske allergi fra pollen og fødevarer, kontrollere hyperaktivitet, afhjælpe forstoppelse (afhængig af, hvor slem tilstanden er, kan man tage fra 100 til 500 mg dagligt i kapsel- eller pulverform).

Forskere ved Oregon Health Sciences University har bevist, at en 16% MSM-vandopløsning påført hvert næsebor, inden man faldt i søvn, kunne reducere snorken med 80%. Efter 90 dages behandling kunne man ikke påvise nogen form for skadevirkning blandt de 35 snorkere, der deltog i forsøget.

Et andet forsøg har vist, at rotter med fremskredent systemisk lupus erythematosis (SLE) fik forlænget levetiden ved at drikke vand tilsat 3% MSM.

I et andet laboratorieforsøg fik rotter med genetisk disposition for at udvikle brystkræft en daglig dosis MSM og et stærkt kræftfremkaldende middel (dimethylbenzantracen). Rotterne udviklede først kræftsvulster 130 dage efter det tidspunkt, hvor svulsterne normalt udvikler sig - hvilket svarer til 10 ekstra leveår for mennesker.

Det forskerhold fra Ohio State University Medical College, som udførte sidstnævnte forsøg, undersøgte desuden, om MSM i form af kosttilskud kunne beskytte mod kræft i tyktarmen. Forskerne gav rotter indsprøjtninger med dimethylhydrazin - et stof, der fremkalder tyktarmskræft - og gav dem samtidig 1% MSM i deres drikkevand. Der opstod ganske vist kræftsvulster i tarmene, men først længe efter det forventede tidspunkt. Man konkluderede derfor, at MSM er et potentielt middel til forebyggelse af tyktarmskræft.

Ledegigt rammer en bestemt type mus. Men hvis disse genetisk disponerede dyr får 3% MSM opløst i drikkevandet hver dag, kan man ikke påvise nogen form for degeneration af deres ledbrusk. De udvikler ikke sygdommen. For mennesker er der ingen standarder for MSM-dosis, men mange læger anbefaler at starte med en dosis på mellem 500 mg og 6.000 mg dagligt til vedligeholdelse af sunde led.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012