Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Myg afskyr B-vitaminer

Mange har glemt det gode råd fra 1985, men vi på HelseNyt husker:

"Intet er mere afskyeligt for de kræsne myggefølehorn end lugten af de sure, ramme B-vitaminer", siger overlæge Erik Rasmussen, Roskilde.

Når hans patienter agter sig til Finland, Nordsverige eller andre myggebefængte områder, råder han dem til at tage B-vitaminer med.

"Jeg har med held afprøvet B-vitaminpillerne på min nærmeste familie. Mine to børnebørn på 6 og 8 år kunne efter en 3-ugers tur til Kiruna fortælle, at de kun var blevet stukket henholdsvis 3 og 5 gange. Det er ikke meget i det område".

Erik Rasmussen anbefaler tiamin, et B1-præparat, som kan købes i helsebrachens specialforretninger. Man skal begynde at tage pillerne to dage før rejsen til den myggebefængte område og fortsætte med at tage dem under hele opholdet.

Voksendosis er to tabletter på 50 mg, taget tre gange fordelt på dagen, mens barnedosis 2 50 mg tabletter både formiddag og eftermiddag.

Erik Rasmussen kan ikke se, at den stærke B-vitaminlugt, de ferierende afgiver, burde være et problem for omgivelserne. "Er man sammen på myggebefængte steder, spiser alle jo B-vitaminer", siger han.

PS.: Fordel indtagelsen over dagen for at få den mest effektive beskyttelse.

I store doser kan B-1 vitamin give en bestemt kropslugt, som gør, at insekter - specielt myg - ikke kan lide lugten af en, og derfor vælger at finde en anden "vært" at stikke.

B-1 vitamin er nødvendig for hjerne, hjerte og fordøjelsen. Det regulerer energistofskiftet og blodsukkerbalancen samt nervesystemet.

Hvis du mangler B-1 vitamin, kan du få problemer med: appetitmangel, blodsukker, træthed, forstyrrelser i nervesystemet, forstoppelse og irritabilitet.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012