Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lutein Complex - lad margueritterne stå, men spis endelig fløjsblomsterne!

Naturligt tilskud af fløjsblomst (tagetes) har vist sig at kunne reducere risikoen for aldersbetinget makulær degeneration (AMD) - den mest udbredte årsag til blindhed hos ældre. Lutein, et pigment som findes i frugt og grønsager, fungerer som antioxidant, og tidligere forskningsresultater har vist, at en kost indeholdende meget lutein kan være gavnlig for synet.

Forskere fra Utrecht University Medical Centre i Holland har undersøgt luteinets indvirkning på AMD. En gruppe frivillige fik et luteinpræparat udvundet af fløjlsblomster i 12 uger. Ved forsøgets afslutning viste det sig, at hos alle deltagere var deres niveau af makulært pigment steget. Dette er vigtigt, da det makulære pigment beskytter den lille, centrale del af nethinden, som er ansvarlig for skarpsynet. Lutein viste sig også at kunne beskytte øjnene mod skadelige molekyler, som er medvirkende årsager til sygdom og aldring.

Forskerne hævder desuden, at det er den første undersøgelse, der viser virkningen af lutein-estertilskud. Man har anvendt en objektiv måleteknik kaldet "heterochromatic flicker"-fotometri for at bestemme det præcise indhold af makulært pigment.

John Landrum, Ph.D., fra Florida International University, siger: „Denne undersøgelse giver yderligere beviser for, at tilskud kan øge indholdet af makulært pigment, som menes at beskytte mod AMD. Luteintilskud kan være en vigtig form for beskyttelse for personer, som i forvejen har et lavt pigmentniveau." Organisationen Prevent Blindness America vurderer, at 13 millioner amerikanere lider af AMD.

Læs mere om Lutein Complex her!

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012