Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Læge gør indsigelse mod pressens misinformation

22. april 2002

Jens Olaf Jersild, Danmarks Radio
Cc. Nyhedsdirektør Danmarks Radio, Lisbeth Knudsen.
TV2 Nyhedsredaktionen. TV 3 Nyhederne. TV Danmark 1. DK4

Undertegnede skal hermed venligst gøre indsigelse imod den ensidige misinformation omkring vitaminer og kosttilskud som blev bragt i TV avisen den 9. april.

Samtidig vil jeg bede til at misinformationen ikke fortsætter. Jeg må opfordre til at bemærke, hvad der findes af international forskning på området og ikke blindt stole på danske institutioner som Ernæringsrådet.

Jeg er praktiserende læge og har gennem flere år læst og studeret orthomolekylære behandlingsprincipper (naturopatisk medicin) Jeg er hverken i litteraturen eller i klinikken stødt på dødsfald som følge af indtag af kosttilskud eller vitaminer. Til gengæld har jeg set dødsfald og alvorlig invaliditet efter indtag af traditionel medicin. At C-vitamin skulle være kræftfremkaldende er helt til Kong Hans.

Læs månedsskrift for praktisk lægegerning nr. 2 Februar 2002 171-191 "Forskning i ukonventionel kræftbehandling. Et litteraturstudie". Særlig sidste afsnit nederst side 181. "ifølge visse nyere undersøgelser" osv. Jeg vedlægger Rigshospitalets patientvejledning, hvori patienterne jf. den gældende officielle holdningen og på trods af artiklens konklusioner, advares imod antioxidanter.

Som man kan ser, er der her tale om 3 brud på lægeloven. 1) Du må ikke skade din patient. 2) du skal være upartisk og 3) du skal løbende efteruddanne dig til gavn for dine patienter.

Danmark har længe ikke kunne være sit sundhedssystem bekendt, ej heller lader man sig imponere af de embedsmænd, for hvilket det gælder at flere helt mangler klinisk erfaring. Intet under at kræftdødeligheden i Danmark ligger på højde med flere udviklingslande.

Med venlig hilsen

Per Tork Larsen
læge

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012