Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Hvordan bruges de æteriske/lyserende planteolier?

Som sagt kan de æteriske/lyserende planteolier bruges indvortes såvel som udvortes. I oversigten har vi præciseret, hvordan den enkelte olie bedst udnyttes, her vil vi kun kort anføre nogle almene praktiske anvisninger.

Til indvortes brug tages den æteriske/lyserende olie sammen med en sukkerknald eller endnu bedre med en teskefuld honning; en anden almindelig metode er at opløse olien i et halvt glas varmt vand. Inhalering (indånding) kan ske ved at indånde duftene fra et klæde, der er vædet med æteriske/lyserende olier, eller ved at lade en sukkerknald med nogle få dråber olie ligge på tungen, indtil den smelter. En meget effektiv udnyttelse opnår man på denne måde: Hæld i en skål ½ liter kogende vand og lad det køle af i ca. 1 minut; tilsæt derpå 6-12 dråber æteriske/lyserende planteolie og indånd dybt og langsomt dampene i 5-10 minutter.

Udvortes kan de æteriske/lyserende planteolier som allerede nævnt tilsættes badevandet. Toiletvande fremstilles meget nemt ved til destilleret vand at tilsætte et par dråber olie. På denne måde kan man selv lave rosen-, lavendel-, orangeblomst- eller geraniumvande. Man kommer 2-3 dråber essens i 100 ml destilleret vand; blandingen sker i en flaske, der kan lukkes lufttæt. Ønsker man at anvende den æteriske/lyserende olie til indgnidning/massage må den blandes med en fed planteolie; hertil egner sig især »Olifit Tidselolie« en let massage olie, eller ægte sød mandelolie (fed olie), men også solsikke- og olivenolie kan bruges. Avocado- og hvedekimolie er vitaminrige, men til gengæld »tunge« olier; det kan derfor være en fordel at blande disse med f.eks. tidselolien.

Som en tommelfingerregel om blandingsforholdet mellem den æteriske/lyserende planteolie og den fede olie (også kaldet bæresubstansen) kan vi regne med at bruge 1 dråbe æteriske/lyserende olie til 2 g fed olie.

I den æteriske/lyserende planteolie terapi må man tage hensyn til hele symptomkomplekset hos den syge.

Vigtigt: For at kunne opnå positive resultater med den æteriske/lyserende planteolie terapi er det absolut nødvendigt at anvende rene og naturlige æteriske/lyserende olier. Syntetiske produkter eller produkter, der indeholder kemiske eller animalske komponenter ødelægger den dynamiske virkning. De skal derfor ved Deres indkøb sikre Dem, at der ikke er tale om sådanne mishandlede planteolier. Behandlingen har kun udsigt til at virke optimalt, når der anvendes produkter af absolut bedste kvalitet.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012