Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Grøntsagers naturlige gift kan forebygge kræft

Visse stoffer, som frugt og grøntsager bruger for at beskytte sig selv mod skadedyr og sygdomme, beskytter også mennesker mod sygdomme som kræft, viser ny forskning. Det er den foreløbige konklusion i "helbredsgavnlige stoffer i frugt og grøntsager" - et tværfagligt forskningsprojekt med folk fra blandt andet Danmarks Jordbrugs Forskning og forskere inden for ernæring og kræft. Det stof, forskerne har undersøgt, hedder falcarinol og findes blandt andet i gulerødder, ginseng, selleri og persillerod. Stoffet tilhører en gruppe stoffer, der ikke har fået meget opmærksomhed før, fordi mange af dem er kategoriseret som giftige, hvilket de også er i store mængder. "Det positive ved et stof som falcarinol er, at det muligvis kan forklare, hvorfor det er sundere at spise rigtige gulerødder end at indtage de vitaminer og mineraler, som findes i gulerødder. Forsøg tyder nemlig på, at falcarinol stimulerer udviklingen af normale celler i kroppen og samtidig kan hæmme væksten af kræftceller", siger forskningsleder Lars Porskjær Christensen fra Danmarks Jordbrugs Forskning i Årslev. Hvis det lykkes forskerne at klarlægge hvilke stoffer i frugt og grøntsager der er gavnlige, kan der udvikles sundere typer, med et større indhold af eksempelvis falcarinol, siger Seniorforsker Kirsten Brandt.

Ring eller skriv til folkene i Sundhedsstyrelsen og Levnedsmiddelstyrelsen, og som løbende råder og vejleder vore lovgivere!

Du må købe ubegrænsede mængder af tobak, alkohol, sodavand, hvidt brød, hvidt sukker, grisekød med svine-aids, forurenede, halvgamle fisk, som gravide kun må spise en gang om ugen på grund af giftindholdet, plus madvarer med flere og flere kunstige tilsætningsstoffer. Tilmed svigter kontrollen den ene gang efter den anden, f.eks. i sommeren 2006, da importerede hindbær fra Polen medførte dødsfald og sygdomme.

De er også af den mening, at du ikke må vide noget om kostens medicinske egenskaber, da det kan skade salget af medikamenter.

Kontakt altså dem, der bestemmer alle disse regler med din ros eller ris:

Fødevarestyrelsen
Mørkhøj Bygade 19
2860 Soborg
Tlf.:
33 95 60 00
E-mail: fvst@fvst.dk

Lægemiddelstyrelsen
Axel Heides Gade 1
2300 København S.
Tlf.: 44 88 95 95
E-mail:
dkma@dkma.dk

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012