Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Pas på mælken!

Det er stort set uforbeholdent, at ’mælk er sundt’. Men det er en sandhed med modifikationer. Millioner af mennesker af nordeuropæisk oprindelse lider af mælkeallergi i større eller mindre grad. - Mælkefedt kan fremme kræft og hjertesygdomme og kan give åreforkalkning. I modsæting til den almindelige op fattelse stimulerer mælk produktionen af mavesyre og forhaler helbredelsen af mavesår.

Mængden af beviser på, at mælk kan fremkalde børne- og ungdomssukkersyge, stiger til stadighed. Faktisk har en ny undersøgelse afsløret antistof, som tegn på en immunreaktion på bestemte mælkeproteiner i blodet hos 100 pct. af en gruppe sukkersyge børn. forskerne er ikke i tvivl om, at proteinerne kan have udløst reaktioner, der fører til sukkersyge.

Vær på vagt over for mælk og husk, at andre fødemidler er rige på det nødvendige calcium, bl.a. bladgrønsager som grønkål og broccoli og f.eks. dåsesardiner. Mælk er en almindelig synder, når det gælder astma. selv om det for det meste er børn, der får asmatiske reaktioner, kan de også optræde hos voksne.

En 29-årig mand begyndte pludseligt at lide af vejrtrækningsspasmer to-tre gange om ugen, hvor hvert anfald varede en til to timer. Næsten hver dag havde han tør hoste og åndenød efter at have spist morgenmad. Hans astma blev så alvorlig, at han ved et par lejligheder måtte tage på skadestuen. Så en dag drak han et glas kold mælk, og 20 minutter senere befandt han sig på skadestuen med voldsomme luftvejsproblemer og nældefeber over hele kroppen. Han blev behandlet med medicin, og på under en time kom han sig igen. Men lægerne beholdt ham med henblik på yderligere undersøgelser.

Der var ingen tvivl. Det var mælken, der var synderen. Ingen advarselslamper havde blinket op til denne pludselige og voldsomme allergi. Han havde ingen andre fødevareallergier. Han havde det fint, når han holdt sig fra mælk.

Deklarationerne på mælkekartonerne bør revideres eller suppleres. Forbrugerne skal informeres om produktets art eller sammensætning i alle de tilfælde, hvor udeladelse af denne information vil kunne vildlede forbrugerne. Fødevarer må ikke sælges, hvis de ved anvendelse på sædvanlig måde antages at kunne overføre eller fremkalde sygdom. Fødevarer skal være særligt mærket, når sundhedshensyn taler derfor, eller hensynet til særlige befolkningsgrupper gør det nødvendigt - f.eks. babyer og allergikere. Det fastslår loven om fødevarer.

Mælk må siges at høre til den fødevare-kategori, der kræver særlig mærkning.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012