Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Effekter af solbær i Blue Vision kapsler

Blue Vision kapsler m. blåbær- og solbærekstrakt

Effekter af solbær antocyanosid-indtagelse på mørke-tilpasning og VDT arbejde inducerede forbigående lysbrydningsforandring hos sunde personer.

Den hyppigste faktor ved nærsynethed er den kroniske ekstreme sammentrækning af ciliær-musklen.

Et dobbeltblind, placebokontrolleret overkrydsningsstudie med sunde personer vurderede effekten af indtagelsen af solbærkoncentrat på mørke-tilpasning, Video Display Terminal (VDT). Forbigående lysbrydningsforandring og subjektiv øjentræthed induceredes og undersøgtes.

I mørke-tilpasningsstudiet viste en indtagelse af solbærekstrakt i tre dosis-niveauer sig at frembringe en dosisafhængig sænkning af mørke-tilpasningstærsklen. Statistisk analyse, der sammenlignede værdierne før og efter indtagelsen, indikerede, at der var en signifikant forskel ved den højeste dosis. Når man sammenlignede lysbrydningsværdier for det dominerende øje, resulterede en høj indtagelse af ekstraktet ikke i et fald i gennemsnitsværdien, der resulterede i grænse signifikans. I bedømmelsen af subjektive træthedsproblemer ved hjælp af spørgeskema erkendtes signifikant forbedring på basis af udtalelser med hensyn til øjet.

Antioxidative virkninger
Polyfenolers og antocyaners antioxidative virkning er videnskabeligt påvist. De overgår endda de almindeligt kendte midler som vitamin C og E.

Dr. Prior har anvendt vores produkter i sine undersøgelser. Virkningen på de frie radikaler kunne tydeligt påvises. Målingen foretoges i ORAC-Units (Oxygen Radical Absorbance Capacity), metoden er blevet udviklet af USDA. Ang. studiets indhold: gennem en afbalanceret ernæring ville amerikaneren indtage ca. 1700 Orac-enheder daglig, men da kostvanerne er sådanne, at man næppe spiser frugt og grønsager 3-5 gange daglig, ligger den reelle indtagelse formentlig kun på ca. 1200 enheder. USDA’s anbefalinger går ud på at indtage 2500 enheder, f.eks. ved at lægge kosten om eller ved hjælp af kosttilskud. En stærkere forsvarsvirkning kan konstateres fra ca. 4000 enheder. Undersøgelsen viste også en signifikant korrelation mellem antioxidativ virkning og den totale indtagelse af antocyaner.

Karbeskyttende virkning
Antocyaniner forstærker modstandskraften i mikrokarvæggene og nedsætter samtidig deres gennemtrængelighed. Denne egenskab er også vigtig ved behandling af diabetisk angiopati. De er virksomme ved arteriesygdomme som arteriosklerose, koronartitis og venelidelser, som ledsages af skrøbelige karpillærer.

Forbedring af nattesynet
Antocyaner fremmer regenerering af rhodopsin, det lysfølsomme kromoprotein, der spaltes under indflydelse af lys i retinal og opsin. Regenereringen sker i mørke. En hurtigere omstilling fra lys til mørke er dermed mulig. De foreliggende ældre undersøgelser er overvejende foretaget med blåbær. Nyere undersøgelser med solbær er blevet offentliggjort for nylig og afrunder således det billede, hvorefter antocyaner har en positiv indflydelse på øjnene.

Indholdet af antocyaniner i forskellige friske frugter pr. 100 g:

Aronia (æblebær)

500-1050 mg

Blåbær

300-700 mg

Tranebær

60-170 mg

Vindruer

120 mg

Solbær

250-600 mg

Hyldebær

450-600 mg

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012