Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Brun, men ikke branket - solkur

Denne kur har betydet bedre soltolerance og velbefindende for mange mennesker siden 1976.

Foråret kommer og dermed udsigten til nogle herlige solskinsdage. For en hurtig, problemløs og holdbar solbruning gælder denne regel: Huden skal beskyttes også indefra! De rigtige næringsstoffer giver maksimal sikkerhed for, at hudcellerne efter den lange vinter kan klare solen. Derved undgår du de generende skader på huden, der ikke bare ødelægger dens udseende, men tillige kan være sundhedsfarlige. Dette fremgår af den triste stigning i antallet hudkræfttilfælde.

Lad derfor være med at løbe nogen risiko – tag disse tre præparater, som har vist sig at give en forstærket beskyttelse:

Dunaliella alger med Beta-Caroten kapsler
 (naturlige, kan uden betænkelighed bruges også af rygere) indeholder betacaroten, et fuldstændigt ufarligt stof, som kroppen kun optager i de mængder, den har brug for. Betacaroten danner et orangefarvet pigment i huden. Det betyder, at solbruningen fremskyndes og får en varmere glød. Betacaroten kapsler er i stand til at absorbere en del af de ultraviolette stråler og fjerne skadelige frie radikaler i huden. Dåse med 60 kapsler.

-
Tidselolie kapslerhar et højt indhold af flerumættede fedtsyrer og E-vitamin. Virkningen på solbrændt hud og arvæv kan være overraskende. Dåse med 100 kapsler.

- Dolomit tabletter er et kosttilskud af calcium og magnesium. Kroppen mister mineraler gennem sved og fordampning, derfor anbefales det at tilføre ekstra mineraler ved hjælp af Dolomit tabletter. Dåse med 100 og 400 tabletter.
Husk at for at blive brun er et solbad på maksimalt 45 minutter om dagen tilstrækkeligt – når huden er godt beskyttet indefra. Lang tids stegen i solen nytter ikke noget. Tværtimod giver det risiko for hudskader.

Solkur/eksem:

Dunaliella alger med Beta-Caroten

Beskytter sart hud, absorberer en del af de ultraviolette stråler

1 kapsl. dgl.

Dolomit

Erstatter tabet af mineraler gennem sved og fordampning

1-3 tabl. dgl.

Tidselolie

Indeholder flerumættede fedtsyrer og E-vitamin, der forebygger læsioner i hudvævet

1-3 kapsl. dgl.

ActiVin®

Beskytter mod oxidativt stress

1-4 kapsl. dgl.

Aloe Vera Gel/Juice

Heler og lindrer

Påsmøres efter behov


PS.: Ifølge bladet Helse nr. 5, 2005, skader en "coctail" (flere slags medicin) og sol samtidigt huden, og man bør være opmærksom på følgende grupper af medicin:

  • Vanddrivende medicin
  • Medicin mod forhøjet blodtryk
  • Medicin mod psykiske sygdomme
  • Medicin mod infektion
  • Malaria midler

Læs indlægssedlen
Det er en god ide at læse indlægssedlen på din medicin. Her vil du fa oplyst, om der er risiko for, at medicinen betyder, at huden bliver mere lysfølsom.

Gælder også naturlægemidler
Du skal være opmærksom på, at det ikke kun er den lægeordinerede medicin, som kan forårsage fotosensibilisering. Naturlægemidler har også vist sig at kunne forårsage bivirkninger. Det gælder f.eks. produkter der indeholder perikon.

Læs også:
Ny viden og forskning om betacaroten
Naturlig solskærmende kur til din hud
Betacaroten - fordele ved den naturlige variant
Betacaroten beskytter mod lungekræft

Præparaterne forhandles af materialister, helsekostforretninger og nogle apoteker.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012