Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Læger dækker over læger

Til min store forbavselse kan jeg læse i pressen den 23. april, at medicinaldirektør Jens Kristian Gøtrik har udtalt, at plastkirurgen Jørn Ege har krav på ikke at blive udsat for den almindelige folkedomstol.

Nu forholder det sig således, at der desværre ikke eksisterer en objektiv domstol på området, så derfor må befolkningen selv lægge pres på Sundhedsstyrelsen via medierne, før de går i aktion. Og nu har vi så oven i købet - som noget helt nyt - fået hjælp fra en række højt kompetente læger.

Hver eneste gang Sundhedsstyrelsen kritiseres for sin passive adfærd, så afvises kritikken let og elegant ved at henvise til, at "patient"-klagenævnet ikke har givet skærpet kritik til fejlende kirurger. Det gør klagenævnet stort set aldrig. Kun 15% af borgerne får medhold i deres klagesager.

Enhver der har stiftet kendskab med "patient" -klagenævnet ved, at det er en stat i staten, der arbejder ud fra sine helt egne selvskabte principper i et system, der lukker omkring sig selv. Her vasker man alvorlige fejloperationer hvide med søgte forklaringer, som enhver ordentlig jurist vil ryste på hovedet af.

I modsætning til folkets domstol, som i det mindste repræsenterer folket, så repræsenteres klagenævnet af læger, som dækker over læger.

Der er gået sygdom i vores sundhedssystem, som efterhånden består af en elite af magthavere, hvor der ikke er nogen kontakt.

Jeg vil tillade mig at bruge et fremragende citat fra professor og overlæge Niels

Høyby, der har skrevet en bog om det danske sundhedsvæsen: "Når der rejser sig et brøl af vrede fra neden, trækker de sig fornærmede ind i sig selv. Først når det går op for dem, at de kan falde på det, reagerer de med desperat fortvivlelse. De går ud og kæmper, som gjaldt det livet. Kæmper for de privilegier, de er ved at miste i langt højere grad end for dem, der har generet og irriteret dem i det arbejde, som de og kun de forstår".

Lis, Glostrup

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012