Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Magnesium kan forhindre diabetes type II

To undersøgelser, som offentliggøres i januar-udgaven af Diabetes Care, understøtter endnu en gang de allerede omfattende beviser for, at en kost, der indeholder store mængder magnesium, kan være med til at forebygge udviklingen af diabetes type II - specielt hos overvægtige.

Den første af undersøgelserne, som er foretaget af forskere ved Harvard School of Public Health i USA, vurderede optagelsen af specifikke næringsstoffer fra kosten hos flere end 85.000 kvinder og 42.000 mænd. Undersøgelsen har strakt sig over 18 år for kvindernes vedkommende og 12 år for mændenes.

Forskerne skriver i januar-udgaven af bladet Diabetes Care, at de mænd og kvinder, hvis kost indeholder mest magnesium, har de største chance rfor at undgå at udvikle diabetes type II. Undersøgelsen viste desuden, at de fleste af deltagerne i undersøgelsen fik magnesium gennem kosten, f.eks. i form af fuldkorn, nødder og grønne bladgrønsager. Under 5% af deltagerne tog magnesium i form af kosttilskud.

En anden undersøgelse - også foretaget af forskere ved Harvard (sammen med forskere ved Brigham and Women’s Hospital i Boston) omfattede næsten 40.00 kvinder. Denne undersøgelse viste, at overvægtige kvinder, som spiser store mængder magnesium, har 22% lavere risiko for at udvikle diabetes type II i forhold til de kvinder, som fik den laveste mængde magnesium gennem kosten.

Forskerne konkluderede, at personer med en øget risiko for diabetes bør spise en kost, der omfatter mange magnesiumholdige fødevarer.

En af bladets ledere understøtter denne konklusion og efterlyser en randomiseret prospektiv klinisk undersøgelse til yderligere udforskning af området. Mineralet er også sat i forbindelse med en reduceret risiko for at udvikle sygdomme i hjertets kranspulsårer.

I sidste uge fortalte vi om ny forskning, som har afsløret en positiv sammenhæng mellem indtagelse af D-vitaminer og en nedsat risiko for at udvikle diabetes. Diabetes er nr den fjerde hyppigste dødsårsag i de fleste vestlige lande, og sygdommen er hovedårsag til blindhed og synsproblemer hos voksne i disse lande, ifølge International Diabetes Federation. Antallet af tilfælde af diabetes type II stiger i takt med, at antallet af ekstremt overvægtige stiger. Tallet steg med 1/3 i løbet af 1990’erne - primært på grund af et stigende antal ekstremt overvægtige og en befolkning, der bliver ældre og ældre.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012