Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Gamma-linolensyre (GLA) mod arthritis

GLA (gamma-linolensyre) er en fedtsyre, som findes i natlysolie, boragoolie og solbærkerneolie, og som traditionelt er blevet brugt til at bekæmpe kroniske betændelsestilstande i kroppen.

I Annals of Internal Medicine (1993, 199/9) har man beskrevet resultaterne af et 24-ugers dobbeltblind, placebo-kontrolleret forsøg med GLA udvundet af boragoolie. De patienter, som fik boragoolien, oplevede et 36% fald i antallet af smertende led, 45% i omfanget af smerterne, en 41% mindskelse i hævelsernes omfang og et 28% fald i antallet af hævede led. Placebogruppen oplevede ingen former for fremskridt.

En rapport offentliggjort i British Journal of Rheumatology (1994, 33/9) beskriver resultaterne af et 24-ugers dobbeltblind, placebokontrolleret forsøg med ledegigtpatienter, som blev behandlet med solbærkerneolie indeholdende store mængder GLA og alfa-linolensyre. De patienter, som fik solbærkerneolien, meldte om en reduktion af symptomerne på lidelsen. Blandt placebogruppe-deltagerne var der ikke nogen ændring i sygdomsbilledet at spore. Ifølge forskerne bag undersøgelsen viser resultatet, at solbærkerneolie potentielt med stor effekt kan anvendes til at behandle aktiv ledegigt. Der blev ikke meldt om nogen former for bivirkninger, selvom enkelte personer forlod undersøgelsen før tid på grund af forsøgsmedicinens omfang (både størrelsen på de enkelte kapsler og det antal, de skulle indtage pr. dag).

En gennemgang af al offentliggjort litteratur vedr. brugen af GLA til behandling af ledegigt er blevet offentliggjort i Seminars in Arthritis and Rheumatism (1995, 25/2). Oversigten konkluderer, at GLA kan reducere virkningen af autoimmun ledsygdom, selvom der klart er brug for mere forskning på området, før man kan fastsætte den for ledegigt optimale dosis. Den formodede optimale dosis er 4-5 boragooliekapsler pr. dag.

Læs også: Borago olie hjælper alvorligt syge patienter her - når GLA skal være naturlig, virksom og prisgunstig!

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012