Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

B12-vitamin lindrer depression

Tilskud af B12-vitamin kan være med til at afhjælpe depressioner. Vitaminet synes at kunne fremme patientens reaktion på behandling, viser nye forskningsresultater fra Finland.

Konklusionen på det prospektive opfølgningsforsøg er, at B12-vitamin-tilskud kan øge sandsynligheden for, at en patient bliver helt rask efter en større depression.

Forskere fra Kuopio University Hospital i Finland holdt øje med 15 ambulante patienter med depression igennem en seksmåneders periode. Patienterne blev grupperet efter, hvor godt de reagerede på den behandling, de modtog for deres depression.

Forskerne målte blodets indhold af B12-vitamin ved forsøgets start og igen efter seks måneder, således at man kunne vurdere, om vitaminet havde nogen indflydelse på resultatet af behandlingen.

De patienter, som reagerede i fuldt omfang på behandlingen, havde en højere koncentration af B12-vitamin i blodet både ved forsøgets start og afslutning end den gruppe, hvis behandling ikke havde givet helt samme gode resultat, skriver forfatterne i dagens udgave af BMC Psychiatry (3:17).

Desuden var sammenhængen mellem B12-vitaminindhold i blodet og reaktion på behandlingen også betydelig, efter at man havde taget højde for andre faktorer som ryge- og drikkevaner, hvilken type behandling personen havde fået, og om andre i den pågældendes familie led af depression.

"Såvidt vi ved, har der ikke tidligere været gennemført undersøgelser, som har kunnet påpege en positiv sammenhæng mellem B12-vitamin og resultatet af behandlingen hos patienter med større depressionssygdomme og med normalt eller højt indhold af B12-vitamin i blodet", siger forskerne.

Tidligere forsøg har påvist lave koncentrationer af B12-vitamin og folsyre hos depressive patienter. Men den her omtalte undersøgelse fandt kun en meget svag forbindelse mellem folsyreindhold og behandlingens resultat og fandt det derfor "ingen sandsynlig sammenhæng".

Et norsk forsøg foretaget tidligere på året fandt frem til, at blodets indhold af såvel folsyre som B12-vitamin ikke adskilte sig fra personer med depression til personer uden depression, men forskerne konkluderede her, at folsyren i blodet hos nogle patienter ikke blev overført effektivt til kroppens celler.

De finske forskere bemærker, at deres undersøgelse kun omfattede unge og midaldrende patienter (gennemsnitsalder: 44) med moderat depression - hvilket kan have haft indflydelse på resultatet.

"Sammenhængen mellem folsyre og depression kan være mere fremherskende hos ældre personer, hos hvem folsyremangel tidligere er blevet påvist i adskillige forsøg," skriver forskerne.

En tidligere undersøgelse viste, at ældre depressive patienter reagerer bedre på behandling, når de tager et tilskud af B1-, B2- og B6-vitamin. Dette tilskud øger indirekte indholdet af B12-vitamin i patienternes blod.

Forskerne mener, at der er basis for yderligere undersøgelser af, hvorfor nogle depressive har relativ mangel på disse vitaminer. Desuden er der behov for forsøg, der kan bekræfte den positive sammenhæng mellem B12-vitamin og behandling af depression.

Læs: Super vitamin B12

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012