Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Bøn styrker dit hjerte

Religiøse mennesker kommer sig muligvis hurtigere efter hjerteanfald.

Det er god medicin at gå i kirke, viser en ny undersøgelse. Personer med hjerteanfald, som går i kirke, beder og deltager i kirkelige aktiviteter, er mest fortrøstningsfulde og gør de største fremskridt med hensyn til at komme sig over hjerteanfaldet, konkluderer forskerne.

Undersøgelsen fulgte en gruppe kristne, men det spiller en mindre rolle, hvilken tro der er tale om, så længe man involverer sig aktivt i de kirkelige aktiviteter, siger undersøgelsens leder Timothy R. McConnell, Ph.D., chef for hjerterehabiliteringscentret ved Geisinger Medical Center i Danville, Pennsylvania. En følelse af at høre til kan gøre det lettere at klare rekonvalescensperioden efter sygdom, siger han. Og jo bedre, du føler dig til mode, jo hurtigere kommer du til hægterne.

Det kan godt være, at du ikke vil skifte religion, men du kan reducere din risiko for hjertesygdom ved at følge den faste, som den græsk-ortodokse kirke foreskriver, fortæller en artikel, som fornylig stod at læse i BMC Public Health.

En gruppe forskere fra Kretas universitet har fundet frem til, at græsk-ortodokse kristne, som undgik specifikke fødevarer tre gange om året, havde et lavere samlet indhold af kolesterol og kolesterol-bindende LDL-proteiner i blodet efter at have "fastet", sammenlignet med andre kristne, som ikke fulgte fasten. Indholdet af HDL-kolesterol ændrede sig ikke.

Forsøget på Kreta fulgte 120 græsk-ortodokse kristne, hvoraf 50% fulgte kostreglerne til punkt og prikke. Forskerne undersøgte deltagerne ved begyndelsen og slutningen af hver fasteperiode. Man målte højde, vægt, talje- og hoftemål samt indhold af kolesterol og lipoproteiner i blodet.

Der er en klar sammenhæng mellem et højt kolesterol-/LDL-tal og hjertesygdom, mens HDL-indholdet tværtimod synes at have en beskyttende virkning på hjertet. Hos "fastende" faldt det totale kolesterol-indhold med 9%, og LDL-indholdet faldt med 12%. Selvom HDL-tallet ikke ændrede sig nævneværdigt, så ændrede forholdet mellem LDL og HDL sig, og dette menes at have en gavnlig indvirkning på hjertet.

Desværre steg det totale kolesterol-tal og LDL-tallet igen, når de fastende begyndte at spise en normal kost igen - dog ikke til det niveau, tallene lå på ved forsøgets start, så resultaterne viser, at regelmæssig faste på langt sigt kan have en beskyttende indvirkning på hjertet.

Health News 2004

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012