Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Fedme - forbrugere ved intet om farerne ved ekstrem overvægt

Kun 3% af alle briter er klar over, at det at være overvægtig øger risikoen for at udvikle kræft, viser en ny undersøgelse foretaget på foranledning af kræftforeningen Cancer Research UK.

Dette tal skal sammenlignes med de 70%, der kender til sammenhængen mellem fedme og hjertesygdom.

Kræftforeningen sigter på at gøre forbrugerne mere opmærksomme på fordelene ved at tabe sig. Det skal ske ved Race for Life - et motionsløb, som finder sted over hele Storbritannien i maj og juni, hvor man enten kan gå eller løbe forskellige distancer.

Og samtidig har undersøgelsesresultaterne givet fødevareindustrien en kærkommen lejlighed til at udbrede fordelene ved vægttab.

Professor Jane Wardle, leder af Cancer Research UK’s Health Behaviour Unit, siger: "Overskydende kropsfedt er ikke harmløs "polstring", men aktivt væv, som producerer hormoner, der kan øge risikoen for kræft. For at tabe dig og vedligeholde en normal, sund vægt skal du spise mindre og røre dig mere. Selv små vægttab har vist sig at have en gavnlig indvirkning på helbredet."

Dr. Lesley Walker, leder af Cancer Information ved Cancer Research UK, tilføjer: "Resultaterne af denne undersøgelse er meget bekymrende - specielt fordi overvægt blandt ikke-rygere er den største kræftrisikofaktor, som vi rent faktisk kan gøre noget ved."

"Kvinder, der har overstået overgangsalderen, og som er overvægtige, har en større risiko for at udvikle brystkræft, og der er også beviser for en sammenhæng mellem ekstrem overvægt og kræft i livmoderen, nyrerne, tarmene og spiserøret."

Se også: Fedmeepidemi i Danmark og Sikker slank uden sult

Helsenyt.com indeholder vigtig viden, der kan gøre dig slank eller få dig ned i vægt – Helsenyt.com – genvej til naturlig sundhed!

Tip: Søg på ordet slank i søgeboksen til venstre!

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012