Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Man er så ung som sine kar

Kroppen reagerer, når den til stadighed udsættes for stimuli og informationer og er under tidspres, det være sig i familien eller på arbejde. Koncentrationen svækkes, man føler sig træt og uoplagt. l den slags situationer kunne naturproduktet Lechitin måske være til hjælp.

Hvad er lecithin? Der er næppe nogen, som ved mere om denne substans end den franske videnskabsmand Gobley, der fandt det i æggeblomme i forbindelse med sine undersøgelser af livets oprindelse.

Siden da ved vi, at lecithin er et værdifuldt, fedtlignende naturstof. Det forekommer i hver eneste celle, griber ind i en mængde kropsfunktioner og deltager i mange stofskifteprocesser. Uden lecithin intet liv.

Ifølge Verdenscentret for Lecithinforskning i North CaroIina, USA, har lecithin en mængde andre gode egenskaber. Lecithin beskytter os mod arteriosklerose og dermed mod hjerteinfarkt og slagtilfælde.

Det mindsker nemlig udløseren af karlidelsen, det farlige LDL-kolesterol, og øger samtidig det gode HDL-kolesterol. Dermed er lecithin en reel beskyttelsesfaktor for næsten hver anden af os, i en tid hvor så mange dør af hjerteinfarkt eller hermed relaterede sygdomme.

I naturen foreligger lecithin i forskellige kvaliteter, f.eks. i majskim, hørfrø, solsikkekerner, hvede og bælgfrugter. Men bedst er det lecithin, der udvindes af sojabønnen. Den har et meget højt indhold af umættede fedtsyrer.

Det vigtigste er, at 60 procent heraf består af den for sundheden afgørende linolsyre. Denne er ifølge forskerne af størst betydning for forebyggelsen af arteriosklerose.

Kan sænke kolesterol og beskytte liv
Det er ikke uden grund, at man siger: "Man er så ung som sine kar, for forkalkningen af arterierne er ikke kun medansvarlig for aldringsprocessen, men udløser også mange farlige sygdomme, f.eks. hjerteindfarkt og slagtilfælde. "Hvad kan man gøre mod åreforkalkning?" er et spørgsmål, som beskæftiger videnskabsfolk verden over. Et står fast: Forhindre den kan man ikke, men nok bremse og forhale den.

Forholdsregel nummer et: Reduktion af kolesterolet, fedtet i vores blod, der aflejrer sig på indersiden af karrene som en klæg grød og i sidste ende fører til arteriosklerose. Årerne bliver snævrere og snævrere og mister deres elasticitet. 2-4 spiseskefulde daglig udrørt i vand eller juice.

Lecithin griber beskyttende ind i denne livstruende proces. Det kan nemlig få det gode kolesterol til at stige og samtidig sænke det skadelige LDL.

Dette blev entydigt bevist på den II Medicinske Klinik og Poliklinik i München, i en placebokontrolleret dobbeltblindundersøgelse af 240 patienter med et stærkt forhøjet kolesterolspejl:

Efter fire uger var LDL-værdierne reduceret med indtil 22 procent, og samtidig var HDL-værdierne øget med indtil 35 procent. Patienterne fik tre gange daglig en spiseskefuld lecithin.

Næring for "de små grå"
Lecithin er også involveret i hjernens aldringsproces. Det holder de små grå celler unge og sørger for, at der ikke opstår huller i hukommelsen. Det er blevet videnskabeligt bevist flere gange.

Men lecithin kan også andet. Det holder ikke bare hukommelsen i gang, forskerne har desuden fundet ud af, at det letter indlæringen af ny viden: Lecithin fremskynder kommunikationen i hjernen og sørger for, at nye informationer oplagres hurtigere og bedre.

Det er en stor hjælp for alle, der er kommet lidt op i alderen og dagligt oversvømmes af en mængde information. l øvrigt har det vist sig, at børns syn og intelligens bedres, hvis moderen under svangerskabet spiser lecithin.

Lecithin Complex granulat forhandles eller fremskaffes af helsebranchens specialforretninger, f.eks. Matas og helsekostforretninger.

Læs også:
Lecithin: Amerikanerne opdager lecithinet

Cholin og lecithin er livsvigtige næringsmidler
Håb om kur mod Alzheimers sygdom
Lecithin Complex
Lecithin Complex - mere info
Lecithin – godt for nerver og kolesterol
Lecithin – det alsidige næringsmiddel
Lecithin – godt for nerver og kolesterol

Henvisninger:
M.L Broussea et al.: LCAT modulotes atherogenic plasma lipoproetins and the extent of atherosclerosis only in the presence of normal LDL receptors in transgenicrabbits, ArteriosclerThromb Vasc Bio 2000 fed; 20 (2):450-8. D.Bonnefont-RousselotetaL:High density lipoproteins (HDL) and the oxidative hypothesis of atherosclerosis,Clin Chem Lab Med 1999 Oct, 37 (10):939-48.
S. L. Ladd et al.: Effect of photsphatidycholin on explecit memory, Clin Neurophormacol 1993 Dec, 76 (6); 540-9.

Health News 2004

<1D34B9>

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012