Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Parodontax tandpasta, mundvand og tandbørste

Nå, så der findes ingen urt, der kan gøre noget ved tandproblemer? Det gør der da!

5 helbredende urter:
Echinacea - Kamille - Salvie - Ratanje - Myrra

Se: Fluor: værsgo' og spise soda!

Parodontax - Vejen til sunde tænder uden syntetisk fluor

Parodontax forebygger tandproblemer. Naturlig virksom med natrium-bikarbonat og 5 helbredende urter:

  • Echinacea styrker kroppens immunforsvar
  • Kamille virker betændelseshæmmende
  • Salvie er smertelindrende og antibakteriel
  • Myrra styrker kroppens væv
  • Ratanje virker opstrammende på tandkødet
  • Natrium-bikarbonat hæmmer bakterievækst og standser blødninger.

For stærkt tandkød og sunde tænder: Parodontax. Virker ligeså intensivt, som det smager!

Tandkødsproblemer
I overgangen mellem tand og tandkød kan der sætte sig farlig plak, som kan genere tandkødsranden og forstyrre den naturlige helingsproces. Og næste skridt er tandkødsirritation, betændelse og blødninger. Og så har tandkødet brug for førstehjælp.

Det kan sammenlignes med, når barken forsvinder fra et træ, så er det prisgivet vind og vejr. Og det er nøjagtigt det samme for dine tænder, når tandhalsene er frie. Og det er det, der gør dine tænder sårbare…

 

Ni minutter om dagen…
Årsagen er, at når du er færdig med at spise, går bakterier i gang med at omdanne dele af maden, f.eks. sukker, til organiske syrer. Disse syrer giver pH-holdige affaldsstoffer i mundregionen, og der frigives mineraler, som opløser emaljen på tænderne. Børster du tænder lige efter måltidet, risikerer du at udradere en del af den vigtige tandemalje. Parodontax mundvand virker antibakterielt og modgår nedbrydningen af tandemaljen, helt uden anvendelse af syntetisk fluor.

Men i første omgang gælder det om at have den rigtige børsteteknik. Du bør ikke blot skrubbe frem og tilbage, men børste fra rødt (tandkød) til hvidt (tænder). Hvis du vil børste tænderne ordentligt, skal du altid børste underkæbe og overkæbe hver for sig. Sæt tandbørsten skråt på tandkødet og kør den med en drejebevægelsen henover tandkødsrand og tænder. Du må ikke trykke for hårdt, for så kan du beskadige tandkødet. Tommelfingerreglen er altså: Hellere grundig end hård.

Ikke alle tandbørster dur…
Med den rigtige teknik er du allerede kommet et godt stykke længere henimod sunde tænder. For hvis det gulhvide lag på tænderne ikke bliver fjernet, sætter det sig fast, og det fører til dårlig ånde og plak. Det er optimale livsbetingelser for bakterier, som kan svække tænderne og gøre dem modtagelige for karies.

Ud over en optimal børsteteknik er det frem for alt dit valg af tandbørste, der er afgørende for resultatet. Tandlæger stiller to krav til en god tandbørste: Den skal kunne fjerne det bakterielle lag på tænderne effektivt, og den må ikke kunne beskadige tandkødet.

Men ligegyldigt hvilken tandbørste du foretrækker, så er det vigtigt, at du skifter den ud hver anden måned. For med en gammel tandbørste opnår du allerhøjst at beskadige tandkødet - og optimal mundpleje kan man overhovedet ikke tale om. Prøv den populære Parodontax tandbørste – fås hos din matas- og helsekostforhandler og på apoteket.

Men selv den bedste børste er forsvarsløs over for bakterier uden en ordentlig tandpasta. De bedste tandpastaer består af væsentlige, naturlige stoffer i det rigtige blandingsforhold.

Gode råd til mund og legeme: BirkeSød xylitol – det søde og sundere alternativ og BirkeSød xylitol tyggegummi

Det sunde medicinleksikon for dine tænder:

Abrasivitet
: Den styrke, hvormed slibeelementer angriber tandemaljen.
Dentin: Tandben og hovedbestanddelen i selve tænderne. Sammenlignet med tandemaljen er dentin blødere. Omgiver tandmarven med nerver.
Gingiva: Tandkødet. Vigtigste opgave: At isolere mellem mundslimhinden og tanden.
Gingivitis: Tandkødsbetændelse. Opstår som følge af bakteriel tandbelægning. Forløber til parodontose.
Karies: Huller i tænderne. Emalje og dentin ødelægges. Kan ødelægge tænderne helt.
Molarer: Kindtænder.
Parodontose: Betændelse i de væv, der holder fast på tænderne. Giver "lommer" i tandkødet og kan medføre, at tænderne falder ud.
Plak: Bakteriel belægning på tænderne. Årsag til karies, tandkødsbetændelse og parodontose.
Tandkrone: Den synlige del af tanden.
Tandemalje: Det hårdeste, uorganiske materiale. Beklæder tandkronen og beskytter den.
Tandsten: Tandbelægning, som skyldes forkalkning af mineraler i spyttet. Optræder hyppigst på indersiden af tænderne. Kan forårsage parodontose.


Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012