Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Aloe vera ved colitis ulcerosa

Fire ugers behandling med planteekstraktet aloe vera giver et signifikant bedre klinisk respons og bedre histologisk scoring blandt patienter med colitis ulcerosa end behandling med placebo. Dette er hovedkonklusionerne i en randomiseret og dobbeltbundet undersøgelse, der i april 2004 blev publiceret i Alimentary Pharmacology and Therapeutics.

Ifølge David Rampton og kolleger fra Royal London Hospital viste en tidligere undersøgelse, at aloe vera var det mest anvendte naturlægemiddel blandt colitispatienter. De undersøgte derfor præparaters mulige gavlige effekt ved mild til moderat aktiv colitis ulcerosa.

I alt blev 44 patienter randomiseret til enten peroral aloe vera-gel (30 patienter) eller placebo (14 patienter) og indtog 100 ml to gange dagligt i fire uger.

Der var signifikant flere patienter med klinisk respons målt efter Simple Clinical Colitis Activity Index i behandlingsgruppen end i placebogruppen (47% vs. 14%). De histologiske scoringer var også signifikant bedre hos aloe vera-patienterne end hos patienterne, der fik placebo. Der var dog ingen signifikant forskel i remissionsrater, og der var ingen forskel på de observerede bivirkninger mellem grupperne. På grund af det lille antal patienter i studiet skriver forfatterne selv, at patienterne frarådes at anvende aloe vera i stedet for konventionel terapi, idet nødvendig dokumentation mangler.

Ole Haagen Nielsen fra Medicinsk Gastroenterologisk Afdeling C, Amtssygehuset i Herlev, kommenterer: »Selvom mange patienter med inflammatorisk tarmsygdom interesserer sig for og tager diverse naturlægemidler, og trods at undersøgelsen virker opmuntrende, så må det alligevel påpeges, at den er inkonklusiv. Kan det anvendes til vedligeholdelsesbehandling? Er der bivirkninger og eventuelt interaktioner med de konventionelle medicinske behandlinger? Indtil store klinisk kontrollerede undersøgelser er gennemført, må man som behandler nøjes med at betragte det engelske arbejde med en vis interesse«.

Reference:
Langmead L., Feakins RM, Goldthorpe S et al. Randomized, double-blind, placebo controlled trial of oral aloe vera gel for active ulcerative colitis. Aliment Pharmacol Ther 2004;19:739-47.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012