Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Macadamia nødder fra Australien - garanti for høj kvalitet

Nødden over alle nødder - den australske Macadamia - får flere og flere tilhængere på det danske marked, både som snack eller som sund ingrediens i salaten. Det er yderst vigtigt for producenterne, at kun den bedste vare kommer frem til forbrugerne, så man arbejder under strenge kvalitetskrav til dyrkning, forarbejdning og markedsføring.

Logoet "Australske Macadamia nødder" findes kun på nødder, som har gennemgået denne strenge kontrol. Den begynder allerede ved plantagernes nøddetræer, hvor såvel jord som træer kontinuert undersøges for mulige skadedyrsangreb. Her rådgiver forskningsafdelingen ved Macadamia Society, foreningen af australske Macadamia-nøddefarmere, sine medlemmer for at give træerne optimale betingelser og dermed sikre, at de bærer sunde, førsteklasses nødder. Så snart Macadamia nødderne er høstet, bliver de lufttørret i siloer. Efter 2-3 uger indeholder de kun 1,5% fugt, hvorved holdbarheden øges. Efter at den hårde skal er knækket, bliver kernerne optisk forsorteret - og dette foregår til dels ved håndkraft. Desuden bliver nøddekernerne undersøgt for forskellige skadelige stoffer, således at det kun er førsteklasses varer, der når frem til forbrugeren.

Streng kvalitetskontrol
Cliff James, direktør for Macadamia Society, siger: "Den australske lovgivning har meget strenge bestemmelser og grænseværdier - og kontrollerer dem også meget nøje. De er endnu ikke blevet overskredet - og det er et bevis på vore nødders fremragende kvalitet. Således har vores nødder aldrig haft de aflatoxin-problemer, som man ellers ser ved mange andre nøddesorter. Det er en af de ting, vi garanterer, når vi sætter vores kvalitetslogo på vores nødder."

Macadamia nødder (50 g), Macadamia nødde- og frugtbar (Wallaby) og Macadamia nøddeolie (250 ml/Vitaquell) fra Natur-Drogeriet A/S forhandles af matas og helsekostforretninger.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012