Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Dunaliella alger med Beta-Caroten-kapsler

Dunaliella alger med Beta-Caroten-kapsler er fremstillet af dunaliella-ekstrakt - en af naturens kilder til betacaroten

Dunaliella findes i saltvandsområder som f.eks. Det Døde Hav i Israel og Great Salt Lake i Utah, USA. Forskere og eksperter er efter tilbundsgående undersøgelser nu i stand til at producere en algeart, der er meget rig på betacaroten. Dunaliella Bardawil-algen, som dyrkes i Israel, trives i næringsrige damme, som har naturlige forhold som havvand og solskin. Et tørt landområde, som er renset for giftige stoffer, giver de bedste vækstbetingelser overhovedet.

Dunaliella indeholder naturlig betacaroten
Betacaroten er et af naturens vigtigste pigmenter. Det giver frugter, grønsager og blomster deres røde og gule farver. Farvens intensitet skyldes caroten-lignende pigmenter kaldet carotenoider.

Typiske carotenoider (i % af totalt antal carotenoider):

Al-trans BC

45%

9-Cis BC

40%

Dicis BC

5%

Alfa-caroten

5%

Oxycaroten

5%

Dunaliella-algen dyrkes kommercielt i store, åbne, aflange damme. Den høstes og afvandes, så man kan fremstille et næringsrigt pulver uden tilsætningsstoffer, fortyndere og lign.

Naturlig betacarotens vigtigste fysiologiske og medicinske funktion er, at det er en antioxidant med en meget kraftig indvirkning på de frie radikaler. Lægevidenskabelige undersøgelser tyder på, at naturlig betacaroten kan beskytte dyr og mennesker mod udviklingen af sygdomme. Naturlige carotenoider kan vise sig at være det vigtigste "næringsaktive stof" i fødekæden.

Betacaroten er en vigtig del af vores kost. Kroppen omdanner stoffet til A-vitamin, og betacaroten er den foretrukne kilde til dette vitamin, fordi det er ugiftigt, selv når det indtages i store mængder.

Hvorfor anvende dunaliella som kilde til betacaroten?
Dunaliella indeholder ca. 100 gange så meget betacaroten som gulerødder. Naturligt betacaroten findes kun i små mængder i vores fødevarer, og det er meget dyrt at fremstille i koncentreret form.

Syntetisk betacaroten fremstilles af den kemiske industri og anvendes som farve- og tilsætningsstof. Dette syntetiske betacaroten består kun af krystallisérbart al-trans betacaroten, som kun vanskeligt lader sig opløse af fedt og ikke giver det naturlige pigment i gulorange frugter og grønsager, og det indeholder ikke andre næringsstoffer.

Det naturlige pigment i betacaroten i dunaliella indeholder 9-cis betacaroten, som er et ikke-krystallisérbart carotenoid, der er meget letopløseligt i fedt. Det gængse 9-cis betacaroten og andre isomerer, som findes i dunaliella, optages meget let i kroppen og lagres i vævene. 9-cis betacaroten har større antioxidante egenskaber end al-trans betacaroten. Derfor har naturligt betacaroten større virkning end al-trans betacaroten. Desuden omdannes 9-cis betacaroten til 9-cis retinolsyre ved stofskiftet, og denne syre skal være til stede ved cellekernetranskription og celledeling.

Naturlig dunaliella er en vigtig fødekilde, som indeholder vitaminer og mineral som f.eks. kalk, jern og selen, samt proteiner og kulhydrater. Kost og fødevarer, som indeholder meget betacaroten kan - siger ernæringsforskerne - beskytte mod udviklingen af sygdomme.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012