Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Rhodiagra giver tankerne vinger

En bærbar computer på under to kilo - dét er utænkeligt. Men den computer, der findes i vores hoved, er meget lettere - og alligevel kan den så uendeligt meget mere. I de 1,5 kg, som udgør vores hjerne, sørger 100 milliarder nerveceller for tanker, erindringer, koncentration, ideer og problemløsninger. Desværre kan der i dette gigantiske netværk - som i enhver anden computer - forekomme forstyrrelser. Så bliver vi glemsomme, åndsfraværende eller hurtigt trætte - eller vi søger måske fortvivlet efter det ord, som lige ligger der på tungespidsen…

Hjerneforskerne har fundet frem til, at hjernen fungerer dårligere, ikke blot efterhånden som vi bliver ældre, men også hvis vi er stressede. "Derfor er også mange yngre mennesker glemsomme," siger diplompsykologen Siegfried Brockert fra München. "Hvis man føler sig overvældet af hverdagens stress og jag, er konstant presset på arbejdspladsen, eller der er problemer i parforholdet, reagerer man hyppigt med nervøsitet, glemsomhed, forvirring og åndsfraværelse."

Lægeurt giver næring til hovedets computer
I de senere år har forstyrrelser i vores åndelige præstationsevne fået andre årsager end tidligere. Brockert siger: "Formodentlig kommer der en ubalance i de signalstoffer, der sørger for den lynhurtige informationsudveksling mellem nervecellerne. Og så vil der uvægerligt ske udfald - specielt i korttidshukommelsen."

De seneste forskningsresultater fra Rusland og Skandinavien viser, at indholdsstofferne i en her i landet endnu ukendt plante kan modvirke denne risiko. Den hedder Rhodiola rosea - i daglig tale kaldet rosenrod - og vokser i arktiske og bjergrige regioner. Ekstrakt af rosenrod fremmer koncentrationen, øger iagttagelsesevnen og hjælper på hukommelsen.

Beviset kom fra en nyligt offentliggjort undersøgelse af en gruppe studerende, som i løbet af en eksamensperiode bekæmpede deres eksamensstress med rosenrod. Det viste sig, at den ikke kun hjalp kropsligt og tydeligt påvirkede deres præstationsevne - den hjalp dem også til at opnå bedre eksamensresultater end de studerende, som fik et placebopræparat.

Undersøgelser har vist, at den stimulerende virkning ved rhodiola rosea sammen med magnesium og nervevitaminet B1 kan øge udskillelsen af signalstoffer i hjernen. Rhodiagra, som produktet hedder i handelen, hjælper ved glemsomhed, øger koncentrationsevnen og opmærksomheden og er dermed også med til at sikre rørighed og kropslig præstationsevne.

Kropsligt velbefindende beskytter mod tab af hjernekapacitet
"Kropsligt velbefindende er ikke kun godt for hjerte og kredsløb, men beskytter også mod, at hjernen kommer til at fungere dårligere med alderen", understreger psykologen Siegfried Brockert. "To nye, tyske undersøgelser viser, at selv ældre mennesker ved at træne deres mentale kapacitet fortsat kan opbygge "små, grå celler"."

Desuden har Rhodiagra en udpræget positiv indvirkning på humøret. Kosttilskuddet bør derfor ikke indtages om aftenen, men derimod helst først på dagen.

Health News 2004

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012