Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Génsplejsede fødevarer i USA på falske forudsætninger?

Det hævder Steven Druker, som har været på rundrejse i Europa. Han er jurist og repræsenterer "the Alliance for Bio-Integrity" - en bred sammenslutning af fremtrædende videnskabsfolk og religiøse ledere - som i maj 1998 lagde sag an mod det amerikanske "fødevare- og sundhedsministerium", FDA (Food and Drug Administration) for at opnå tilstrækkelig testning af sikkerheden - og mærkning af - alle génmodificerede fødevarer.

FDA har godkendt en lang række génmodificerede produkter med den begrundelse, at disse produkter ikke var væsentligt forskellige fra tilsvarende konventionelle produkter, at man ikke kendte til forskning, som viste nogen risiko, og at der ikke var behov for særlig testning.

Som et led i retssagen fik man FDA til at udlevere over 44.000 sider dokumenter. Ifølge Steven Druker viser disse, at FDA har handlet i klar modstrid med sine egne eksperter - som gentagne gange advarede om, at génteknologi adskiller sig fra konventionelle produkter og medfører helt specielle risici.

F.eks. godkendte FDA "Fiavr Savr"-tomaten og så her bort fra udsagn fra sine egne videnskabsfolk: at fodringsforsøg havde viste skadelige virkninger på rotter. Generelt skjulte man kritik fra interne og eksterne eksperter. FDA har indrømmet, at man her handlede efter et direktiv fra Det hvide Hus med det formål at støtte bio-industrien.

"Alle génmodificerede fødevarer i USA er illegalt på markedet og burde øjeblikkelig kaldes tilbage til grundig testning af sikkerheden", siger Steven Druker. "FDA har med overlæg sluppet en mængde potentielt skadelige fødevarer ud på de amerikanske spiseborde, i klar modstrid med amerikansk lov, for at fremme bio-industriens interesser."

Svend Jensen, højskoleforstander og cand.scient.pol. (leder af Naturlovspartiet), tlf. 21

46 27 21. E-mail: svend.jensen@naturlovspartiet.dk.

Naturlovspartiet er etableret i 80 lande verden over, og har mange steder arbejdet aktivt mod génsplejsning - og for naturlige alternativer. (Se: www.naturlovspartiet.dk og www.natural-law-party.org). I Danmark har man bl.a. indsamlet mere end 40.000 underskrifter mod génsplejsede fødevarer.
 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012