Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Atkins-slankekuren er farlig for helbredet

Robert C. Atkins har gennem en årrække været en af verdens største slankeguruer på flere måder: millioner har fulgt hans slankekur "Dr. Atkins Diet", en kød- og fedtdiæt, og selv var han mere end almindelig overvægtig.

Ifølge det ansete The Wall Street Journal var Atkins nemlig selv stærkt overvægtig, havde hjerteproblemer og for højt blodtryk, da han 72 år gammel døde efter et fald april 2003. Avisen har fået fat i medicinske journaler, som viser, at den 1,83 meter høje slankedoktor vejede 117 kilo.

Ifølge det såkaldte kropsmasseindeks - hvor højde og vægt udregnes i forhold til hinanden - svarer det til en BMI på 34,94 og betegnelsen meget overvægtig.

At kulhydrater (brød, kartofler, pasta, ris osv.) kan føre til, at man tager på i vægt, er imidlertid blevet et mantra for tilhængerne af kostguruen Robert C. Atkins diæt, hvorefter det er tilladt at op til to tredjedele af det daglige kalorieindtag kommer fra fedt.

Ifølge nye amerikanske forskningsresultater fra 2004 kan Atkins slankekur skade helbredet på længere sigt. Kuren kan give bivirkninger som diarré, udslæt, hovedpine, svimmelhed og forstoppelse, og man kender ikke konsekvenserne for nyrer og knogler.

En række førende danske ernæringseksperter er også bekymrede over den nye trend, fordi den gør forbrugerne usikre på, om det stadig er sundt at spise meget brød, kartofler, pasta og ris. Men professionelle kostrådgivere bør stadig anbefale befolkningen at spise disse fødevarer, hedder det.

Den britiske hjerteforening har tidligere stærkt frarådet at følge Atkins-kuren, men det er nok så interessant og sætter den moderne kostforvirring i perspektiv, at Mikkel Hindhede (1882-1945), en af de dygtigste læger Danmark har haft, allerede for snart 100 år siden advarede imod en meget proteinholdig kost, da han kunne påvise, at en stor indtagelse af fedt og kød/proteiner (æggehvidestoffer) kunne give fatale helbredsproblemer.

Se: Læge Mikkel Hindhede gik imod strømmen

Health News 2004

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012